Ulf Lundell
Ulf Lundell körde rattfull – kan dömas till fängelse - Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Ulf Lundell riskerar fängelse – åtalas för grovt rattfylleri

Tidigare i april satte artisten och författaren Ulf Lundell sig i bilen berusad och körde i väg. När han stoppades av polis hade han en hög promille alkohol i blodet. Nu åtalas han för grovt rattfylleri och riskerar fängelse.


Artisten och författaren Ulf Lundell, 69, kan komma att dömas till fängelse, detta på grund av grovt rattfylleri, rapporterar Aftonbladet.

Nu går artisten själv ut på sin hemsida och förklarar med egna ord vad som har hänt. 

"Körde rattfull i början av april. Togs av polis. Grovt, blåst 0,7. Djupt ångerfull…stor skam. Totalt omdömeslöst", skriver han inledningsvis i ett inlägg.

Vittne larmade polis

Klockan var strax efter 18 på eftermiddagen när Lundell satte sig bakom ratten och körde berusad. Ett vittne som såg honom larmade polisen och när de senare stoppade honom tog de genast hans körkort, rapporterar Aftonbladet

Han erkände i polisförhör att han var berusad när körde bilen och att han skulle till en plats som hade mer alkohol. 

Enligt Aftonbladet visade proverna att Lundell hade 1,5 promille alkohol i blodet när han stoppades, vilket kan som ge som högst två års fängelse samt indraget körkort lika länge. 

Åker ut på turné i sommar 

Vidare på sin hemsida berättar Lundell att han, trots detta, kommer att åka på turné i sommar.  

"Men, livet måste trots allt gå vidare, så länge livet vill ha en. Tar mitt straff. Arbete som innan, bara lite krångligare logistiskt sett. Turnén i sommar blir givetvis av. Hoppas på så kallat villkorat körkort. Två år med alkolås i bilen, sen tas nytt körkort. Vardagar 2 ute om några dagar. Ny 7-spårs LP i mitten av maj. Nu tillbaks till arbetet som ger mening och lugn. Jag får gå, cykla. Bra för hälsan, bra för tankerensning. Allt gott, så småningom, måste jag tro på", skriver han. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om alla Ulf Lundells skandaler. De kan du läsa mer om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du lyssnat på Ulf Lundells musik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

"Songs of conquest" får släppdatum

1 timme sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

2 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

2 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

2 timmar sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

3 timmar sedan
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.