Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bianca Ingrossos egna ord efter Lina Dawoods attack: "LÄGG AV NU"

- 28/04/2019, 17:58 -

Svajigt i influencervärlden! Efter att Bianca Ingrosso lagt upp en bild på Instagram har hon anklagats för att bilden är photoshoppad, bland annat av Youtubern Lina Dawood. Hon påstår att Bianca redigerar sig smalare. Nu slår Bianca tillbaka mot anklagelserna.

Bianca Ingrosso, 24, är en av Sveriges mest inflytelserika och välkända influencers. Med en enorm följarskara på sociala medier når hon ut till nästan en miljon människor varje dag  – och det är bara på sin Instagram. 

I går publicerade Bianca en bild, som ser ut att vara tagen i en studio, med texten "Black and white". Bilden har väckt starka reaktioner hos flertal personer, som menar att Bianca photoshoppat sig själv i bilden för att bli smalare. 

Bilden som väcker uppmärksamhet. Bildkälla: Inastagram/Biancaingrosso

"När man är amatör på att photoshopa bilder... Man ser vid armen. Lägg ner med sånt istället!! Du har redan fin kropp", skriver en användare. "Ajdå pinsam Photoshop fail. Den sved Bianca", kommenterar en annan.

Den påstådda övertygelsen

En annan person som är övertygad att Bianca photoshoppar bilder är Youtubern Lina Dawood. Hon har tidigare lagt upp en video på sin Youtube-kanal där hon nämner flera olika influencers som retuscherar sina bilder. Nu har hon publicerat en ny video på Youtube där hon pratar om "Black and white"-bilden.   

– Jag vill uppmärksamma hur någon som är så pass stor som Bianca är photoshoppar sin kroppsform samtidigt som hon talar om ätstörningar och hennes roll som förebild för de som har ätstörningar, förklarar Lina Dawood för Nyheter24.

Hon fortsätter: 

– Jag reagerar på hennes senaste bild ("Black and white" red anm.) som tydligt är redigerad och Bianca fortsätter att neka. 

Bianca slår tillbaka mot anklagelserna 

Bianca Ingrosso och Lina Dawood har vid flera tillfällen haft kontakt via Instagram, något som Lina publicerat på sin Instagram-story. 

Bianca har fått nog av alla anklagelser och slår nu tillbaka!

"Vet du vad, nu får du faktiskt lägga av innan jag tappar det totalt! Bilderna ÄR INTE RETUSCHERADE och det börjar göra mig sjukt jävla frustrerad att du konstant använder mitt namn för att få fler tittare!!!!!", har hon skrivit i en konversation mellan henne och Dawood.

Fortsättningsvis skriver hon:

"Nu när jag i efterhand kollar på bilden så ser jag att stången ser SJUKT skev ut, men det är ingenting som jag rört. Alls. Så snälla, LÄGG AV NU!"

Hon visar också hur bilden såg ut när hon fick den av sin stylist – vilket är precis likadant som den bild hon lade ut. 

Direkt taget från Biancas sms-konversation. Bildkälla: Instagram/Biancaingrosso

Nyheter24 har försökt att nå Bianca Ingrosso utan resultat. 

Se mer av Linas påståenden och Biancas egna ord om bilden i videon ovan.

Tror du att bilden är retuscherad?