Störst av allt
Dolt budskap har avslöjats i Netflixserien Störst av allt. - Foto: Netflix

Dolt budskap avslöjat i Netflixserien Störst av allt: ”Provocerande”

Ett dolt och provocerande budskap har avslöjats i svenska Netflixserien ”Störst av allt”. Hanna Ardéhn bär vad som ser ut att vara en helt vanlig collegetröja – men texten på tröjan är långt ifrån ett amerikanskt universitetslag.


Dramatiseringen av Malin Persson Giolitos ”Störst av allt” har minst sagt blivit en succé – och Hanna Ardéhn och Felix Sandman har hyllats för sina skådespelarinsatser i den svenska Netflixserien. 

Teamet bakom thrillersuccén har eftersträvat att få till så autentiska detaljer som möjligt – och det finns en detalj som förbryllar.   

I andra avsnittet bär huvudkaraktären Maja, spelad av Hanna Ardéhn, vad som ser ut att vara en helt vanlig collegetröja. 

Dolda och provocerande budskap har avslöjats i succéserien Störst av allt. Bildkälla: Netflix

Texten på tröjan lyder: ”Cleveland Steamers”. Och det är inte ett amerikanskt lag från Cleveland som man kanske kan tro – utan texten är ett uttryck för en sexuell fetish. 

”Cleveland Steamer” innebär att en person bajsar på en annan persons bröstkorg och sedan rör sig fram och tillbaka över dennes bröstkorg likt en ångvält, enligt slanguppslagsverket Urban Dictionary. 

– Det är faktiskt ett medvetet val. Ungdomar klär sig ibland i kläder som har ett dolt och provocerande budskap som vuxenvärlden inte ser. Maja går i kläder med dolda meddelanden som hennes föräldrar inte förstår är provokativa, säger producenten Frida Asp till Aftonbladet. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Störst av allt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

1 timme sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

2 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

3 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

3 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.