Kim Kardashian kritiseras efter elefantbilden.
Kim Kardashian kritiseras efter elefantbilden. - Foto: Kim Kardashian/Instagram. Stella Pictures

Veganer till attack mot Kim Kardashian efter semesterbilden

Kim Kardashian har hamnat i blåsväder. Efter att ha publicerat en bild på Instagram tillsammans med en elefant på Bali så har veganer i Australien rasat mot superkändisen.


Nöjesvärldens kanske mest kända profil, Kim Kardashian West, 38, har hamnat i rejält blåsväder. Under en semester i Bali tillsammans med maken Kanye West, publicerade hon en bild tillsammans med en elefant på Instagram.

Elefanten hade ett rep runt halsen, samtidigt som en man satt på dess rygg. Kim Kardashian står bredvid och klappar den på snabeln när bilden tas.

Kim och Kanye hälsade på det storväxta djuret under ett besök på en fristad som räddar djur.

Kim Kardashians semesterbild mottog hård kritik. Bildkälla: Stella Pictures

Veganer rasar

Nu rasar många veganer mot bilden. I Facebookgruppen "Vegans of Australia” kritiserar flera personer superkändisens agerande. 

”Den här familjen är så ful. Och då pratar jag inte om det estetiska”, skriver en person.

”Hemskt. De har makt att göra så mycket för djur men gör ändå ingenting. Det gör mig rasande”, skriver en annan.

”Ganska sjukt att de har ett team som hjälper dem med allt men ingen poängterade detta”, skriver en annan.

"Vi gjorde research"

Kim svarade några timmar efter att bilden hade publicerats på kritiken och menade på att de hade gjort research innan Bali-resan.

”Vi besökte en elefantfristad som har räddat de här elefanterna från Sumatra där de annars hade dött ut. Det är en organisation som arbetar med att rädda dessa vackra djur. Vi gjorde research innan resan”, skrev hon.

Kim Kardashian och Kanye West poserar tillsammans med elefanten. Bildkälla: Stella Pictures

Kritiserats tidigare

För cirka fem månader sedan fick Kim återigen kritik för att ha publicerat en bild på sociala medier, ridandes på en elefant under samma resa.

Men då försvarade realitystjärnan sig själv på Twitter.

”Vi besökte en fristad för elefanter som räddar dessa djur från Sumatra där de annars skulle bli utrotade. Det är en organisation som jobbar för att rädda dessa vackra djur. Vi gjorde all research innan vi åkte”, skrev hon då i ett inlägg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med veganerna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ny jazzfestival till klassisk mark i Stockholm

Sara Stridsberg ger ut ny roman i höst

Sara Stridsberg ger ut en ny roman i höst. "Farväl till Panic Beach" är en berättelse som följer flera generationer från 1917 och framåt i Kungstornet i Stockholm. Om somrarna reser familjen till evighetsstranden Panic Beach tillsammans, och lever omväxlande i "bländande ljus och avgrundsdjupt mörker".

Irma Lehtosalo rörd till tårar: "Mamman de behövde..."

Irma Lehtosalo har blivit en folkkär person runt om i vårt avlånga land. Hon är tacksam för all hjälp hon fått av Marko, så pass att hon blir rörd till tårar.

Avhopp från Eurovisionfest tvingar fram flytt

Efter ett 20-tal avhopp från kringarrangemangen runt Eurovision har Malmö stad behövt tänka om. Den enda musikscenen utan säkerhetskontroll vid ingången slopas, rapporterar Sydsvenskan.

Ola Salo: Wonkas konst gör livet uthärdligt

1 timme sedan
Efter Jesus och Judas kliver Ola Salo i höst ut på Göteborgsoperan som den skruvade chokladfabrikören Willy Wonka. Det kan vara ganska roligt att få spela lite mer knäpp än man själv är, säger han med ett snett leende.

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

1 timme sedan
Molly Sandén, Hooja och Ellen Krauss. Det är några av de artister som uppträder på årets Grammisgala.