Kim Kardashians "nya kropp" chockade alla – nu svarar hon på kritiken

Kim Kardashians look på MET-galan 2019 skapade uppståndelse och möttes av starka reaktioner. Anledningen var att en bra bit av Kims midja hade trollats bort. Men nu berättar hon om anledningen bakom.


Årets MET-gala drog i sedvanlig ordning världens alla blickar till sig, och i år var den ena kreationen mer fantastisk än den andra. Men likt varje år finns det några som sågas – andra hyllas. 

Några av de som möttes av lovord för sina outfits var Kendall Jenner, Celin Dion, Jennifer Lopez, Katy Perry, Harry Styles och Kim Kardashian

JLo tindrade ikapp med sin klänning ute på röda mattan. Bildkälla: Stella Pictures

Kim möttes av blandade reaktioner

Kim Kardashian, 38, kom i en av galans mest hyllade outfits. Kreationen var skapad av designern Manfred Thierry Mugler och Kim kombinerade sin klänning med en form av "wet look". 

Enligt många var Kim den som var bäst klädd på galan, men hon har också mötts av stark kritik. 

Kim Kardashian mötte både ris och ros efter MET-galan. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

På forum över hela världen har fans påpekat att Kims midja ser allt annat än hälsosam ut samt att det inte är naturligt för en kvinnokropp att se ut så. 

"Att hennes organ får plats är ett under. Midjan är ju som en pinne", skrev någon. 

"Det där är inget ideal som någon ska försöka att uppnå. Det är på riktigt hälsofarligt", skrev en annan. 

Efter den bitska kritiken har Kim nu avslöjat hur hon fått till sin timglas-figur. I ett bakom kulisserna-klipp från Vouge visar stjärnan upp när hon gör sig i ordning inför galan. 

Där tar hon på sig en specialtillverkad, hudfärgad korsett med Spanx som slutar precis ovanför knäna, berättar Hänt.

Klänningen var skapad av designern Manfred Thierry Mugler. Bildkälla: Kim Kardashian Instagram

I videon syns även Kim vända sig mot modegurun Anna Wintour, med orden: 

– Om jag inte sitter ner till middagen, så vet du varför. Jag kommer att gå runt och mingla, prata, men jag kan knappt sitta. Jag kan bara, typ, halvsitta.

"Jag kommer inte att kunna sitta", berättar Kim i videon. Bildkälla: Youtube

Stjärnan försvaras även av sin personliga tränare Melissa Alcantara som menar att det inte alls bara handlar om korsetten, utan att Kim sliter väldigt hårt på gymmet varje dag. 

”För att klargöra några saker. 1. Klänningen har en korsett MEN 2. Kim tränar hårt 6 dagar i veckan, hon vaknar tidigt och är hängiven. 3. Jag krattade vägen åt henne, men HON gjorde jobbet! Jag älskar komplimanger i vilket fall som helst. Jag skiter i era åsikter om hennes kropp och om ni tror att den är fejk eller inte! Jag ser henne varje morgon, jag ser henne träna och jag ser henne svettas och jag ser allt arbete hon gör utanför gymet och DET är beundransvärt”, skriver hon. 

Är du nyfiken på varför Kims syster Khloe inte var bjuden på MET-galan? Det kan du läsa här.

/
Reagerade du på Kims midja?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är kläderna Robinson-Toves kille inte gillar att hon bär

2 timmar sedan

Därför pratar Karolina "VonTilander" Tilander med brytning: "Jag har..."

3 timmar sedan
Karolina "VonTilander" Tilander är ett stort namn både på TikTok och nu i Robinson 2023. Något många har reagerat på är hennes brytning – och nu berättar Karolina mer om det hela...

Marie Serneholt 11 år efter uppbrottet: "Om jag skulle träffa Måns i dag..."

3 timmar sedan
Måns Zelmerlöw gick från Idol-deltagare till en av Sveriges mest älskade artister och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om Lundasonen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Zelmerlöw.

"Shane MacGowan var en fantastisk poet"

3 timmar sedan
Shane MacGowan var så mycket mer än "A fairytale of New York", tycker GP:s musikjournalist Johan Lindqvist som minns en stor poet, sångare och outsider.

Han blev den irländska musikens enfant terrible

idag 13:08
Den irländsk-engelska musikens enfant terrible har avlidit. Shane MacGowan var känd för sitt vilda festande, sin raspiga röst – och allas favorit-jullåt "Fairytale of New York".

The Pogues-sångaren Shane MacGowan död

idag 13:00
Artisten Shane MacGowan har avlidit, uppger Sky News. MacGowan, som var sångare i bandet The Pogues, blev 65 år.