Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tabben i bilden avslöjade Isabella Löwengrip : "Använder inte Natural Cycles"

- 09/05/2019, 15:37 -

Isabella Löwengrip är ambassadör och delägare av det hormonfria preventivmedlet Natural Cycles. Hon själv har påstått att hon aldrig mer vill stoppa i sig p-piller – men riktigt så ligger det inte till.

Entreprenören och bloggerskan Isabella Löwengrip, 28, är delägare i företaget Natural Cycles.

Natural Cycles är ett hormonfritt preventivmedel som blivit väldigt omdiskuterat på grund av alla oönskade graviditeter som rapporterats från användare. 

Isabella Löwengrip
Isabella är delägare i Natural Cycles. Bildkälla: Stella Pictures

Preventivmedlet fungerar på så sätt att man med en termometer dagligen kollar sin kroppstemperatur för att se om man har ägglossning.

I informationen som följer med i förpackningen står det tydliga hänvisningar om att man inte ska lita på Natural Cycles om man sovit dåligt, druckit alkohol eller är sjuk. Detta då kroppstemperaturen påverkas märkbart av dessa faktorer. 

Isabella har tidigare svarat på anklagelserna om oönskade graviditeter och sagt att hon misstänker ett slarv hos användarna. Hon själv har även skrivit ut på sin blogg att hon "aldrig mer kommer att välja p piller" som ett alternativ.

Men nu har hennes följare snappat upp någonting som kanske inte var meningen att de skulle se, vilket uppmärksammades av Bloggbevakning

Bella ska nämligen ut och resa och visar glatt upp sin packlista som hon ALLTID använder för ändamålet för att inte glömma viktiga saker. En av sakerna som absolut inte får glömmas att packa är p-piller. Detta har fått många att höja på ögonbrynen. 

"Klart man fattar att det är reklam? Det är ju inte direkt någon influencer som gör samarbeten för att de älskar företagens produkter, de vill ju bara tjäna pengar", skriver en person i kommentarsfältet. 

Isabella Löwengrip i blåsväder
På Isabellas Instagramstory visar hon upp sin kom ihåg-lapp. Där har hon skrivit ned "P-piller" som hon tidigare sagt att hon inte använder sig av då det finns hormonfria alternativ. Bildkälla: Bloggbevakning.se

Men Bella försvaras även av många av sina följare som säger att om man som henne reser mycket blir det svårt att använda sig av Natural Cycles. 

Andra anser att det logiska vore om hon använde en produkt hon så starkt marknadsför.