Duncan Laurence  i Eurovision.
Duncan Laurence tävlar med bidraget "Arcade" i Eurovision. - Foto: https://www.instagram.com/itsduncanlaurence

5 saker du vill veta om Duncan Laurence i Eurovision

Duncan Laurence är den stiliga holländaren som tävlar för Nederländernas räkning i Eurovision. Hans bidrag heter "Arcade" och är redan favorittippat. Här kan du läsa allt du vill veta om Duncan.


Eurovision är i full gång – den första semifinalen ägde rum den 14 maj i Tel Aviv, och den andra går av stapeln torsdag den 16 maj. I andra semifinalen ska Sverige representers av John Lundvik och hans superhit "Too late for love". 

En annan tävlande under den andra semifinalen är holländaren Duncan Laurence som kommer att framföra sitt bidrag "Arcade" – en stillsam ballad som redan är favorittippad.

Här är allt du vill veta om Duncan Laurence!

Hur gammal är Duncan?
Duncan Laurence föddes den 11 april 1994 i staden Spijkenisse, Nederländerna. Han är 25 år gammal. Duncan Laurence heter egentligen Duncan De Moor. I en intervju med Eurovision Tv berättade han om namnbytet.

– Duncan är mitt förnamn, det var enkelt. Laurence är från min mamma. Hennes mellannamn är Laurentia. Så jag bytte till Laurence för att hedra henne, sa han då.

Duncan Laurence heter egentligen Duncan De Moor. Bildkälla: Instagram/itsduncanlaurence

Hur slog Duncan igenom?
Duncan gick i musikskola, och där bildade han bandet The Slick & Suited. Duncans Eurovision-bidrag "Arcade" klättrar på de holländska listorna, och på Spotify har låten över 12 miljoner spelningar. 

Dessutom har han gjort stor succé i Sydkorea. Detta då han var med och skrev låten "Closer" som framfördes av K-pop duon TVQX. Deras album har legat högst upp på de Sydkoreanska listorna ett bra tag.

Duncans bidrag "Arcade" har över 12 miljoner spelningar på Spotify. Bildkälla: Instagram/itsduncanlaurence

Är Duncan Laurence singel?
Nix! Duncan har en pojkvän, som han berättade om på sin Instagram i oktober 2018.

"För mig har kärlek inga gränser och framförallt inte när det kommer till kön. För några år sedan kom jag ut som bi-sexuell. Det var det bästa jag har gjort i mitt liv. Inte för att jag ville strula runt med både killar och tjejer, inte för att jag inte kan välja. Det är faktiskt tvärtom: mitt val är självklart. Jag blir kär i en person. Och jag har haft en sån tur som hittade den personen för några månader sedan", skrev Duncan och avslutade med en fin hälsning till sina fans:

"Vill du prata om att vara bi? Kämpar du med din sexualitet? Du kan alltid skicka mig ett DM. Låt oss stödja varandra"

Duncan Laurence har en pojkvän sedan år 2018. Bildkälla: Instagram/itsduncanlaurence

Det handlar låten "Arcade om"
Duncan har i intervjuer berättat att hans bidrag "Arcade" handlar om en tjej han kände som ung som tragiskt nog gick bort. Tjejen hade hittat kärleken i sitt liv – men känslorna var inte besvarade.

– Hon längtade efter att hennes kärlek skulle komma tillbaka. Hon längtade ända till den dagen hon dog. Hon ville att hennes kärlek skulle komma tillbaka. Det gjorde han aldrig. Den historien har varit fast i mitt huvud i flera år, berättade Duncan för Eurovision Tv.

Duncan Laurence på en Eurovision-fest i mars 2019. Bildkälla: Stella Pictures

Vad heter Duncan på Instagram?
På Instagram har Duncan strax över 50 000 följare, och heter där itsduncanlaurence. Är du nyfiken på att följa honom så hittar du hans konto här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!