Anders Södergren
Anders Södergren, vinnare av Mästarnas mästare 2019 - Foto: SVT

Anders Södergren blev vinnaren av "Mästarnas mästare" 2019

Efter en säsong med blod, svett och en hel del tårar är nu vinnaren av "Mästarnas mästare" 2019 korad. Kvar i slutet stod friidrottaren Carolina Klüft och skidlegendaren Anders Södergren.


Ja, det var två riktigt svårslagna idrottare som möttes i finalen av "Mästarnas mästare" 2019. Under säsongen har både Carolina Klüft, 36, och skidlegendaren Anders Södergren, 41 gjort intryck på både tittare och tävlande.

De båda blev snabbt favorittippade att vinna ena tävlingen efter den andra, och tillslut stod de i final mot varann.

Läskigt spännande final

I en läskigt spännande sista tävling avgjordes det under söndagskvällen: Anders Södergren står som vinnare av "Mästarnas mästare" 2019!

Hur avgjordes det? I avsnittet fick vi se de tävlande som var kvar genomgå fyra dramatiska tävlingar: Hammaren, Hinderbana, Jaktstarten och tillslut Mästarduellen.

Sista och avgörande tävlingen. Bildkälla: SVT

Kampen om pokalen

Och jämnt var det, extremt jämnt. Kampen om pokalen fortsatte ända till det allra sista momentet i den absolut sista tävlingen.

Södergren och Klüft stod mot varandra i slutet och genom att vara snäppet vassare med sin träffsäkerhet tog skidlegendaren hem rubbet!

De båda har verkligen imponerat enormt under säsongens gång. Men så här i slutet kan vi konstatera att Carolina Klüft har en svaghet – prickkastning. Anders Södergren har ingen. Eller ja, inte någon svaghet som framträtt under säsongens gång.

Vilken lycka! Bildkälla: SVT

Medan Södergren mottar kram och gratulation från Klüft så sprutas han ned av en stor flaska skumpa. Gamla nostalgiska klipp på Södergren spelas upp.

– Jag är så nöjd, säger Södergren i ett av klippen. 

Andraplats

Det blev en andra plats och silvermedalj för Carolina Klüft, något som hon verkligen inte är missnöjd över på något sätt.

– Ja, vad ska man säga det är bara att gratulera. Han är helt fantastisk, grym på alla sätt. Så jag känner mig som en stolt tvåa och besegrad av en grym mästare, säger Klüft i programmet.

Stort grattis till segern och tack för en fantastisk insats i Mästarnas mästare 2019!

Nyheter24 har tidigare skrivit om fyra saker som du antagligen vill veta om skidlegendaren Anders Södergren. Här kan du läsa mer om det!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att rätt person vann?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

2 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

2 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

2 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

3 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.