Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anders Södergren blev vinnaren av "Mästarnas mästare" 2019

- 12/05/2019, 21:00 -

Efter en säsong med blod, svett och en hel del tårar är nu vinnaren av "Mästarnas mästare" 2019 korad. Kvar i slutet stod friidrottaren Carolina Klüft och skidlegendaren Anders Södergren.

Ja, det var två riktigt svårslagna idrottare som möttes i finalen av "Mästarnas mästare" 2019. Under säsongen har både Carolina Klüft, 36, och skidlegendaren Anders Södergren, 41 gjort intryck på både tittare och tävlande.

De båda blev snabbt favorittippade att vinna ena tävlingen efter den andra, och tillslut stod de i final mot varann.

Läskigt spännande final

I en läskigt spännande sista tävling avgjordes det under söndagskvällen: Anders Södergren står som vinnare av "Mästarnas mästare" 2019!

Hur avgjordes det? I avsnittet fick vi se de tävlande som var kvar genomgå fyra dramatiska tävlingar: Hammaren, Hinderbana, Jaktstarten och tillslut Mästarduellen.

SVT Mästarnas mästare
Sista och avgörande tävlingen. Bildkälla: SVT

Kampen om pokalen

Och jämnt var det, extremt jämnt. Kampen om pokalen fortsatte ända till det allra sista momentet i den absolut sista tävlingen.

Södergren och Klüft stod mot varandra i slutet och genom att vara snäppet vassare med sin träffsäkerhet tog skidlegendaren hem rubbet!

De båda har verkligen imponerat enormt under säsongens gång. Men så här i slutet kan vi konstatera att Carolina Klüft har en svaghet – prickkastning. Anders Södergren har ingen. Eller ja, inte någon svaghet som framträtt under säsongens gång.

SVT Mästarnas mästare
Vilken lycka! Bildkälla: SVT

Medan Södergren mottar kram och gratulation från Klüft så sprutas han ned av en stor flaska skumpa. Gamla nostalgiska klipp på Södergren spelas upp.

– Jag är så nöjd, säger Södergren i ett av klippen. 

Andraplats

Det blev en andra plats och silvermedalj för Carolina Klüft, något som hon verkligen inte är missnöjd över på något sätt.

– Ja, vad ska man säga det är bara att gratulera. Han är helt fantastisk, grym på alla sätt. Så jag känner mig som en stolt tvåa och besegrad av en grym mästare, säger Klüft i programmet.

Stort grattis till segern och tack för en fantastisk insats i Mästarnas mästare 2019!

Nyheter24 har tidigare skrivit om fyra saker som du antagligen vill veta om skidlegendaren Anders Södergren. Här kan du läsa mer om det!

Tycker du att rätt person vann?