Allt du behöver veta om 18-åriga Michela Pace som tävlar för Malta i Eurovision.
Här är allt du behöver veta om 18-åriga Michela Pace. - Foto: Foto: Eurovision Song Contest.

Här är allt du vill veta om Michela Pace i Eurovision

Michela Pace är den färgglada 18-åringen från Malta som tävlar med bidraget "Chameleon" i Eurovision Song Contest 2019. Hennes bidrag är redan favorittippat – och tros hamna i topp 10. Här kan du läsa allt du vill veta om Michela!


Eurovison Song Contest är i full gång! Och med så många bidrag att hålla koll på så kan man behöva lite hjälp på traven. 

Därför har Nyheter24 samlat på enkel fakta som gör vem som helst till en riktig Eurovision Song Contest-expert, vi hjälper dig ha koll på tävlingen – inklusive artisterna.   

Denna gång kollar vi in Michela Pace, som framför Maltas bidrag "Chameleon". 

Född och uppvuxen i "Maltas dolda juvel" 

18-åriga Michela föddes på ön Gozo. Hon växte upp i staden Victoria, som består av sammanlagt 7 000 invånare. 

Har musiken i blodet

I sitt bidrag ”Chameleon” visar Michela tydligt upp sin musikaliska begåvning - både när det kommer till röstkontroll och med ett fantastiskt röstomfång. 

Och med tanke på hennes familj så är det kanske inte så konstigt att hon blivit en så stark lysande stjärna. 

Hennes mamma är nämligen körsångerska och hennes pappa spelar valthorn. I släkten har hon även flera dirigenter. 

Vann i The X Factor – fick vara med i Eurovision

I år premiärar Michela i Eurovision, men det är inte den första storskalige musiktävling hon bidragit i. Michela tävlade nämligen i The X Factor Malta 2019 – och kammade hem en första plats!

Förutom äran innefattade vinsten också att hon blev den som fick tävla i årets Eurovision – en riktigt storslagen seger.    

Michela har siktat in sig på Eurovision tidigare

Ikväll tävlar Michela i Eurovisions andra deltävling mot 17 andra konkurrerande bidrag. Bland dem finns ingen mindre än vår egna John Lundvik som framför "Too Late For Love". Men hon har tidigare försökt få chansen att tävla i den europeiska musiktävlingen. 

2017 anmälde hon bidraget "Cruise Control" till uttagningen om en chans att representera landet i ESC. Dessvärre kom det inte vidare då. 

Michela är en av de tio bidragen som tippas hamna i topp tio. Detsamma gäller för det svenska bidraget. Men exakt vilka platser tippas de hamna på? Och vilket bidrag tippas hamna på första plats? Här får du svaren. 

Ikväll är det dags för ESC andra deltävling. Har du koll på vilka bidrag som tävlar? Här kan du se när ditt favoritbidrag går på, vilken tid tävlingen börjar och lyssna igenom alla bidrag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kollar du på Eurovision?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .