Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Eurovision 2019: Här är de favorittippade bidragen

- 14/05/2019, 13:30

Den 14 maj drar Eurovision Song Contest semifinalen igång i Tel Aviv, Israel. Men redan nu finns det några bidrag som utmärkt sig. Sverige tippas att hamna topp fem, men vem tros ta hem första platsen? Här är favoritbidragen i ESC 2019.

Snart är det dags för finalen av Eurovision Song Contest 2019. Och detta år kan det bli en riktig nagelbitare. John Lundvik slog igenom de svenska teve-rutorna som ett slag i magen med sin fantastiska powerballad Too Late For Love – och kammade hem segern i Melodifestivalen! Och just nu tippas han hamna i topp fem bland de andra bidragen som deltar i ESC. 

Men vilka är konkurrenterna som står mellan John Lundvik och vinsten?

Eurovision World har samlat statistiken från de 10 största bettingsidorna för att rangordna bidragen i årets tävling. Här är de 10 bäst tippade Eurovision-favoriterna. 

1: Nederländerna

Artist: Duncan Laurence
Bidrag: Arcade

Foto: Eurovision Song Contest

Duncan Laurence har med sitt drömska, känslosprängda bidrag tippats göra bäst ifrån sig. Och det är inte så svårt att förstå varför den är en favorit. Med sammetslen falsett och ett James Blake-igt sound förtrollar Laurence med "Arcade". Se bidraget här. 

2: Ryssland

Artist: Sergey Lazarev
Bidrag: Scream

Foto: Eurovision Song Contest

I år bjuder Ryssland på balladen "Scream"  som framförs av Sergey Lazarev i klassisk Eurovision Song Contest anda. 2016, när ESC hölls i Stockholm tävlade Sergey med popbidraget “You Are the Only One” och landade då en 3:e plats. Vi får se om han gör bättre ifrån sig i år. Här kan du se bidraget

3: Italien

Artist: Mahmood
Bidrag: Soldi

Foto: Eurovision Song Contest

Italians bidrag "Soldi" framförs av 27-åriga Mahmood. Den välproducerade låten, med starka inslag av både R'n'b och hip-hop, är en riktig pärla och har redan nu kammat ihop över 45 miljoner (!) spelningar på Spotify – och helt sjuka 78 miljoner spelningar på Youtube! Kolla in bidraget här

4: Azerbaijan 

Artist: Chingiz
Bidrag: Truth

Foto: Eurovision Song Contest

27-årige Chingiz framför den riktigt catchiga popdängan "Truth" där sångaren sjunger om ett giftigt förhållande. Med en melodi som sätter sig på hjärnan och ett fantastiskt framförande är det inte svårt att förstå varför denna tippas hamna bland topp 5. Här kan du se bidraget

5: Sverige 

Artist: John Lundvik
Bidrag: Too late for love

Foto: Eurovision Song Contest

Den fantastiske John Lundvik tippas att landa på en femte plats med den mäktiga, gospellinspirerade powerballaden "Too Late For Love". Men inget är omöjligt, och vem vet – nästa års ESC kanske blir i Sverige? Se på bidraget här

6: Schweiz 

Artist: Luca Hämni 
Bidrag: She got Me

Foto: Eurovision Song Contest

"She Got Me" är det bidraget som har högst chans att bli en riktig sommarplåga. Med en sexig melodi och  stadiga trummor med dance-hall influencer framför Luca Hämni Schweiz bidrag. Kolla in det här.

7: Malta 

Artist: Michela 
Bidrag: Chameleon

Foto: Eurovision Song Contest

I en färgsprakande explosion framför Michela Maltas bidraget "Chameleon". Precis som Lucas bidrag har denna riktigt stor potential att toppa radiolistan i sommar. Kolla in det kaxiga bidraget här

8: Island

Artist: Hatari
Bidrag: Hatrið mun sigra

Foto: Eurovision Song Contest

Islands Hatari kliver in på ESC scenen i läder, kedjor och ett sjukt bra bidrag. Detta BDSM-tecnho band levererar årets mest intressanta framförandet – och gör det helt fantastiskt. Kolla in det här!

9: Cypern 

Artist: Tamta
Bidrag: Replay

Foto: Eurovision Song Contest

Cyperns bidrag "Replay" som framförs av Tamta är en riktigt snärtig poplåt med tung bas. Denna stjärndonna har rötter i både i Georgien och Grekland, och har en etablerad sångkarriär i bagaget. Här kan du se bidraget!

10: Grekland 

Artist: Katerine Duska 
Bidrag: Better Love

Foto: Eurovision Song Contest

Katerine Duska ljuva stämma framför en vacker hyllning till kärleken i Greklands bidrag "Better Love". Med en enorm röstkapicitet (som till och med når visseltoner!) så tippas denna komma på en tionde plats. Kolla in bidraget här.

OBS! Oddsen och bidragens placeringar i tippningen ändras i realtid.

Kommer du att titta på ESC 2019?