Camilla Läckberg och Ulf Lundell
Camilla Läckberg och Ulf Lundell i storbråk. - Foto: Dan Hansson/SVD/TT Bild, Stella Pictures.

Camilla Läckbergs iskalla hämnd mot Ulf Lundell

Ulf Lundell kallade författaren Camilla Läckberg för "litterär komposthög”. Nu har Camilla svarat på Ulfs Lundell kritik – genom att öppna plånboken.


Ulf Lundell, 69, är aktuell med sin självbiografi "Vardagar 2". I boken går han till attack mot flera kända svenskar – bland annat sågar han Tim "Avicii" Bergling genom att kalla honom för "plast".

Även författaren Camilla Läckberg, 44, fick sig en känga. Han avfärdade henne helt sonika som en ”litterär komposthög”.

Nu har Camilla valt att svara på Uffes hårda ord – och hon gör det genom en iskall hämnd. Camilla har donerat 20 000 kronor till Kivik Art Center, och det kanske inte låter särskilt hämndlystet. 

Ulf Lundell sågade Camilla Läckberg. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Men för den som kan sin Uffe så har han sedan 2007 kämpat med näbbar och klor för att få bort ett 19 meter högt betongtorn som hör till centret. Anledningen till att Lundell vill ha bort tornet är att det har utsikt mot hans bostad. År 2017 förlorade han en långdragen strid och tornet står kvar...

Instagram berättar Camilla mer om donationen.

"Boken verkar handla om hans liv på Österlen. Inte jättesugen på att läsa om sur och bitter medelålders privilegierad mans trista tillvaro och narcissistiska självförhärligande. Men min devis är ju alltid att vända andra kinden till. Och Uffe älskar ju sitt Österlen. Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20.000 kronor till Kivik Art Center, öronmärkta till det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva", skriver Camilla.

Camilla Läckberg öppnade plånboken och betalade 20 000 kronor för sin hämnd. Bildkälla: Stella Pictures.
/
Kul av Camilla?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

1 timme sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

1 timme sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

2 timmar sedan
Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.