Deltagarna i Robinson 2019
Deltagarna i Robinson 2019 - Foto: Bengt Ohlsson/TV4

Dramatiska Robinson 2019 – så gick det för deltagarna sen

Det var minst sagt en dramatisk säsong av Robinson tittarna bjöds på 2019. Adnilson Costa da Cruz har drabbats av en parasit och Linn Lund har fått utstå en hel del näthat. Nyheter24 har tagit reda på hur det gick för deltagarna efter programmet.


Årets säsong av Robinson var minst sagt händelserik och blev snabbt en snackis. I går tog säsongen slut och vinnaren av söndagens rafflande duell blev Klas Beyer, 30, som därmed kammande hem en halv miljon kronor. 

Men hur gick det för deltagarna sen? Nyheter24 har tagit del av en sammanställning som Nöjesbladet har gjort. 

Klas Beyer vann Robinson 2019 och drog därmed in en halv miljon kronor. Bildkälla: TV4

Klas Beyer, 30 

Umeåbon Klas Beyer tog alltså hem statyetten och de 500 000 kronorna som låg i potten. Beyer berättar att han lagt pengarna i sin ”äventyrburk” – en burk som han har ståendes hemma med pengar som ska gå till just äventyr.  

Hade sönder statyetten 

Dessvärre råkade Klas göra sönder vinnarstatyetten. Det var när han skulle gömma den för sin mamma och pappa, som var ovetandes om Robinson-succén. 

– Jag åkte och hälsade på morsan och farsan innan jag åkte upp till Umeå och då tryckte jag in den i en garderob. Jag gömde den där och så gick den paj. Men det är bara en träbit, det går att limma, säger Klas Beyer till Nöjesbladet. 

Fia Grönberg har fått negativa kommentarer på nätet efter sin medverkan. Bildkälla: Bengt Ohlsson/TV4

Fia Grönberg, 23

Fia Grönberg tog sig hela vägen till finalen och mötte Beyer i den rafflande duellen. Men lyckades inte ta hem vinsten. 

Hon berättar att det inte är någon skillnad på hennes liv nu jämfört med innan hon medverkade i Robinson. Däremot säger hon att hon fått utstå en hel del näthat och fått kommentarer om att hon är ”empatilös”. 

Adnilson blev rejält sjuk efter sin medverkan i Robinson 2019. Bildkälla: TV4

Adnilson Costa da Cruz, 28

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Adnilson blev akut sjuk efter Robinson. Han fick en parasit i tarmen efter vistelsen på Fiji. Han blev sjukskriven i flera veckor och sa att det fanns risk för att han skulle behöva ta en bit och tjocktarmen och ha stomipåse.

Adnilson har meddelat Nöjesbladet att hans tillstånd är mycket bättre nu. 

Robert hade problem med magen efter den tuffa tiden på Fiji. Bildkälla: Daniel Ohlsson/TV4

Robert Åhrman, 46

Åhrman gick ner hela 17 kilo under sin vistelse på ön. Nu är han tillbaka på sin normala vikt igen och har mått fysiskt bra sedan han kom hem. Han hade dock lite problem med att få ordning på magen efter den tuffa tiden på Fiji. 

Anna Dahlbom drabbades av panikattacker när hon kom hem. Bildkälla: Instagram/adst.annadahlbom

Anna Dahlbom, 22

Malmöbon Anna hade det kämpigt i cirka en månad efter att hon hade kommit hem. Hon hade problem att hantera vardagslivet och flyttade därför hem till sina föräldrar. När hon var ensam drabbades hon nämligen av panikattacker och kände sig stressad. 

Sebastian Larsson fick proteinbrist och svullna benleder när han kom hem från Fiji. Bildkälla: Bengt Ohlsson/TV4

Sebastian Larsson, 31

Friskis & Svettis-chefen Sebastian har haft en hel del problem med hälsan efter Robinson. Till en början hade han svårt för höga ljudnivåer och folksamlingar. Dessutom drabbades han av proteinbrist, problem med magen och hade svullna benleder. 

Linn Lund har fått en hel del hatkommentarer efter Robinson. Bildkälla: Bengt Ohlsson/TV4

Linn Lund, 29 

Rent hälsomässigt har Linn mått bra efter vistelsen på Fiji. Men hon har fått en del hatkommentarer, vilket sårat henne rejält vissa gånger. Hon menar på att tittarna inte lär känna dem på riktigt och det hon sagt på tv kan misstolkas. 

Vill du läsa mer om Klas Beyers rafflande finalduell mot Fia Grönberg, kan du göra det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tyckte du rätt person vann Robinson 2019?
Tack för din röst!