Tisdag 30 Nov
Stockholm

Bert Karlsson avslöjar erbjudandet: ”Skulle få 5 miljoner i månaden”

Bert Karlsson
Bert Karlsson berättar nu om det sjuka erbjudandet. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Bert Karlsson berättar att han har blivit erbjuden fem miljoner kronor i månaden för ett jobb. Och nu avslöjar han anledningen till att han inte ens har svarat på erbjudandet.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är i en debattartikel på Expressen som entreprenören och skivbolagsdirektören Bert Karlsson, 73, skriver om spelreklam och spelmissbruk. 

I sin text riktar han bland annat kritik mot fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimović, 37, och skådespelaren Mikael Persbrandt, 55. Bägge de svenska stjärnorna har frontat stora kampanjer för spelbolag. 

I samband med att Zlatans reklam för Bethard släpptes så skrev Spelberoendes riksförbund ett öppet brev till Zlatan där de bad honom ta en funderare kring hur spelreklam drabbar människor.

Zlatan har gjort spelreklam. Bildkälla: Stella Pictures

"Vi i Spelberoendes Riksförbund har fler hjälpsökande än någonsin. Bra att de söker sig hit, men samtidigt tragiskt för det innebär att fler än nånsin har hamnat i ett spelberoende som kan vara väldigt svårt att ta sig ur (...) Zlatan, du skulle bli en hjälte om du byter sida och du är alltid välkommen på våra kvällsmöten för att lära dig mer om spelets baksida. Som familjefader med två barn känns det här som ett enkelt val för dig – eller hur?", skrev de.

Zlatan själv tyckte att Spelberoendes Riksförbund borde rikta sin kritik mot det statligt ägda Svenska Spel, något som Aftonbladet då rapporterade om.

Även Mikael Persbrandt har gjort spelreklam. Bildkälla: Stella Pictures

"Jag har inte ens svarat"

Men en vi aldrig kommer att se göra spelreklam är alltså Bert. I sin debattartikel avslöjar han nämligen om ett sinnessjukt erbjudande.

"Själv har jag blivit erbjuden att medverka i en spelsajt för schlagers. Det skulle ge mig fem miljoner i månaden, påstod de. Jag har inte ens svarat", skriver Bert i Expressen.

Bert Karlsson har inte svarat på jobberbjudandet. Bildkälla: Stella Pictures.


Hade du tackat ja till jobbet?
Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela