Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aviciis nya låt med Agnes hyllas av fansen: "Gåshud"

- 07/06/2019, 14:17 -

Aviciis nyss släppta låt "Tough love" hyllas till skyarna. Låten är skapad tillsammans med Vargas & Lagola och Agnes Carlsson.

Efter Tim "Avicii" Berglings bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runt om i världen. 

Tim lämnade nämligen efter sig en samling med mer eller mindre färdiga låtar samt anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta. Samlingen blev tillslut ett färdigt album med 12 låtar som släpptes på Nationaldagen. 

Många har frågat sig hur albumet "TIM" kunde slutföras, vilket de berättade om i minidokumentären ”The story behind the album ”Tim”.

Avicii
Snart ett år har gått sen Tim "Avicii" Bergling hittades död i Oman – en hel värld har sen dess sörjt den svenska musikern. Bildkälla: ”The story behind the album ”Tim”.

Producenterna och låtskrivarna som Avicii arbetade med säger där att 75 till 80 procent av materialet låg helt klart. För att färdigställa resten har flera av Aviciis närmsta valt att lägga till  detaljerade anteckningar som Avicii lämnade på sin dator och sin telefon.

– De som arbetat mycket med Tim och visste hur han tänkte har fått hjälpas åt att sätta ihop det sista materialet, berättar Per Sundin som är VD på Universal Music. 

– Vi satt med dessa 12 låtar och tänkte, hur kan vi hedra och hylla Tim så mycket vi kan med detta, och där började vi. Sedan satte vi ihop alla som arbetade med att skapa musik med Tim. Ingen satt och sa "jag vet exakt hur vi ska göra", utan det var mer att vi hjälps åt och ser vart det landar, berättar han. 

Nu är albumet "TIM" släppt och låtarna går varma på Spotify. 

En av låtarna som redan tokhyllats av fansen är "Tough Love" som är skapad av Tim, Vargas & Lagola (Vincent Pontare och Salem Al Fakir) och Agnes Carlsson

Agnes och Vincent Pontare
Agnes och Vincent Pontare är idag ett par. Bildkälla: Stella Pictures

På sociala medier delas låten flitigt och den har streamats över 28 miljoner gånger på Spotify. 

"Gåshud"

"Fantastisk låt"

"Bästa låten på hela albumet"

Detta är bara några av kommentarerna som skrivits om låten på Tims sociala medier. 

Här hittar du hela albumet.

Har du lyssnat på låten?