Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vännernas fina ord om Terese Alvén: "Flyg med änglarna"

- 13/06/2019, 13:07 -

Natten mot tisdag dog träningsprofilen Terese Alvén efter att ha kämpat mot en aggressiv cancer. Nu sörjs hon av vännerna, och hyllas av tusentals människor.

Det var i slutet av april som träningsprofilen och influencern Terese Alvén åkte in akut på sjukhuset. Massor av blod i magen. Blod som kom från en sprucken cysta.

"Du som mår bra just idag. Var tacksam över det. Och träna lite för mig med", skrev Terese.

Den 20 maj fick Terese sin diagnos – cancer i äggstockarna. Några dagar senare fick hon sin första dos cellgifter. Men cancern var för aggressiv. I lördags meddelade hennes make Glenn Boström att Terese, i samråd med läkare, har valt att sövas under sin sista tid i livet.

Terese Alvén
Terese Alvén hade alltid ett leende på läpparna och spring i benen. Bildkälla: Instagram/teresealven

Under natten mot tisdag den 12 juni tog Terese sitt sista andetag. På Facebook berättade maken om den fruktansvärda sorgen.

"Terese fick aldrig en ärlig chans att slå tillbaka mot sjukdomen. Den låg hela tiden steget före läkarna och de behandlingsformer vi har tillgängliga mot cancer idag. Nu är hennes kamp över. Ord kan fortfarande inte beskriva våra känslor för vad Terese och hennes familj och vänner gått igenom. Vi är väldigt tacksamma för den värme och kärlek ni skickat och förmedlat i olika sammanhang".

Hyllas av vännerna 

På Instagram hyllas nu Terese under hashtaggen #springförterese. Tusentals människor har knutit på sig träningsskorna och dragit ut i löpspåret. Sprungit och svettats, för Terese.

Elaine Eksvärd var en av Tereses många vänner, och på Instagram skriver hon nu om sorgen.

"Det jag kommer minnas mest är din livfulla blick och inkännande själ. Du märktes i ett rum, din behagliga energi kändes - men du tog aldrig plats på bekostnad av någon annan. Spring på de vackra stigarna som jag hoppas finns i evigheten och flyg med änglarna. Kramar från din gamla vän i Solna. #springförterese#fuckcancer.

Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd sörjer sin vän. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

TV-profilen och journalisten Ebba Kleberg von Sydow spelade tennis med Terese varje fredag. I sin blogg skriver hon hjärtskärande om Tereses bortgång men också om de fina minnen hon delar med Terese. 

Ebba Kleberg von Sydow
Ebba Kleberg von Sydow spelade tennis med Terese varje vecka. Bildkälla: Stella Pictures

"Du vill inte ha blommor, inga gåvor, bara att alla skulle tänka på Cancerfonden. Det gör vi, skänker en peng till insamlingen i ditt namn och tänker på dig, kära vän, som vi alltid ska minnas, berätta om, spela för och springa för. Just som hon önskat – #springförterese", skriver hon.

Terese blev 37 år gammal. 

Tess insamling på Cancerfonden har redan dragit in över 700 000 kronor. Det nya målet är nu en miljon kronor. Vill du vara med och stötta insamlingen kan du göra det här.