Benjamin Ingrosso om rasistanklagelsen: "Vill förklara situationen"

- 14/06/2019, 12:13 -

Benjamin Ingrosso anklagas för rasism. Detta efter att han ska ha kallat en kvinna för "jävla afrikan" på Stureplan. Nu ger Benjamin Ingrosso sin version av vad som hände under kvällen, och han säger att det hela är ett missförstånd.

Det var för två dagar sedan som Youtubern Skrilla la ut en video där han berättar om hur artisten Benjamin Ingrosso, 21, ska ha kallat en kvinna för "jävla afrikan". Även Youtubern Lina Dawood tar upp det hela i en video. Nu bemöter Benjamin själv anklagelserna och säger att det hela är ett missförstånd. 

"Jag har pratat med en av personerna som var med i gruppen som tyckte sig höra påståendet. Vi pratade länge om rätt och fel och båda fick dela hur vi uppfattat situationen. Det framkom att de hört något som jag, med handen på hjärtat, inte har sagt. Vi redde ut situationen och kom överens om att lägga detta bakom oss", skriver han på Instagram.

Det var under en kväll på Stureplan som en kille var ute med sina två tjejkompisar. En av tjejerna ska då ha sett Benjamin och reagerat genom att säga något i stil med "Shit, det är Benjamin Ingrosso!".

– Det som händer då är att han backar undan och skriker till argt liksom "jävla afrikan". Hon blir helt stum, berättar killen som var med under kvällen i ett ljudklipp som Skrilla har lagt ut.

– Hon var inte arg – hon var chockad. Att det var han och att han sa det där, berättar han vidare.

Benjamin Ingrosso
Kvinnan ska ha blivit chockad av Benjamins ord. Bildkälla: Youtube/SkrillaSwede
Stureplan
Incidenten ska ha ägt rum på Stureplan i Stockholm. Bildkälla: Hasse Holmberg/TT Bild

Både Skrillas och Linas videos har tillsammans tusentals visningar, och på Instagram möts nu Benjamin av flera kommentarer från besvikna fans.

"Många som verkar missat att du kallat en person för "Jävla Afrikan".. Inte okej.."

"Alla ni supportar en rasist"

"Jag vet i alla fall att jag inte står för en person som säger saker som "jävla afrikan". Det är sorgligt att se så stora influencers i Sverige som man trodde var något acceptabla och till och med bra säga såna här saker. Jag undrar nu om du verkligen kommer komma undan med detta"

"Trodde verkligen inte så om dig".

"Vi hade ett bra samtal"

Mannen som Skrilla har intervjuat skriver i ett mer utförligt inlägg på sina sociala medier att han aldrig kallat Benjamin för rasist. 

"Jag vill bara göra det tydligt att jag aldrig kallade Benjamin för "rasist" trots att min sanning och mina vänners är att han yttrade sig väldigt dåligt, så kan det hända att man gör någon gång i livet. Detta betyder inte att man är rasist eller har dessa tankar. Det stämmer att vi pratade i telefon och vi hade ett bra samtal, där jag bland annat sa att vi släppt allt och accepterat ursäkten", skriver mannen på sin Instagram.

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso svarar nu på anklagelserna. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

Benjamin Ingrossos svar på anklagelserna

I ett inlägg på Instagram ger nu Benjamin sin version. 

"Jag vill verkligen säga emot de rykten som cirkulerar om att jag skulle ha uttryckt mig rasistiskt till ett par personer för några dagar sedan. Jag tar tydligt avstånd från rasism och vill förklara situationen", skriver han och fortsätter: 

"Vill återigen påpeka att jag verkligen inte sagt det som ryktet säger och jag ber om ursäkt till personerna som jag träffade den kvällen som kände sig utsatta och påhoppade på grund av missförståndet. Tack för att ni hörde av er så att vi kunde reda ut detta tillsammans.