Tim Avicii Bergling
Tim Avicii Berglings fotograf Sean Eriksson berättar om tiden med Avicii - Foto: https://www.instagram.com/avicii. Bilden är ett montage.

Tim "Avicii" Berglings vän berättar: "Det var vår bästa sommar"

Tim "Avicii" Berglings vän Sean Eriksson var även stjärnans fotograf. I en intervju med Svenska Dagbladet berättar han nu om tiden vid Tims sida.


Sean Eriksson och Tim "Avicii" Bergling lärde känna varandra redan i högstadiet. I samband med Aviciis stora genombrott så blev Sean hans husfotograf. 

Tidningen Svenska Dagbladet har gjort ett stort reportage, där Sean visar exklusiva bilder som han tog under sina år vid den svenska DJ-stjärnans sida.

För Svenska Dagbladet berättar Sean att det var fantastiskt kul att fota Tim.

Avicii var ständigt på resande fot. Här har stjärnan tagit en selfie som han la ut på Instagram sommaren 2017. Bildkälla: Instagram/avicii

– Vi upplevde världen tillsammans på ett sätt som är få förunnat. Han var kameraskygg och gillade inte att vara i fokus. En del av mitt jobb utöver att ta pressbilder var att dokumentera hans arbete och vardagsliv, som när han satt i studion och producerade, hade möten med andra artister men även bara en vanlig dag. Tim ville ofta ha ett ödmjukt eller skämtsamt tilltal i text och bild –  för det beskrev bäst hur han var som person, berättar Sean för Svenska Dagbladet.

I intervjun berättar Sean många fina anekdoter från tiden med Tim. De upplevde bland annat Tokyo, San Fransisco, Malibu och Bahrain tillsammans. 

Tim "Avicii" Bergling i sin studio den 26 maj 2011. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

"Vår bästa sommar" 

Men ett minne som Sean håller extra varmt om hjärtat är tiden i italienska Toscana. Året var 2016 och det var den sista sommaren som Tim turnerade. Tillsammans med sina vänner bodde stjärnan då i ett hus på den vackra landsbygden.

– Jag tror inte att någon skulle säga emot mig när jag säger att den här sommaren garanterat också var vår bästa. Vi lämnade knappt området, berättar Sean för Svenska Dagbladet.

Det här är en av bilderna som Sean tog på Avicii i Toscana.

Det var den 20 april 2018 som den svenska dj-stjärnan Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat. Han blev 28 år gammal. 

Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101.

Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

1 timme sedan
Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.