Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kim Kardashian möts av kritik: "Ingen respekt för människor"

- 27/06/2019, 11:14 -

Kim Kardashian lanserar nu sitt shapewear-märke Kimono – men alla är inte lika glada över profilens nya tilltag. Att hon döpt märket efter den japanska traditionella dräkten väcker starka känslor.

Det var tidigare i veckan som Kim Kardashian, 38, avslöjade att hon ska släppa en kollektion med så kallat shapewear – det är en slags underkläder som formar kroppen. 

Kim har länge använt märket Spanx för att dra in midjan och forma mage, lår och rumpa när hon strosar längs röda mattan. Men nu har hon alltså släppt sin egen kollektion, och märket har hon döpt till Kimono. Det är en ordlek med sitt namnet Kim.

"Äntligen kan jag berätta om det projekt jag har utvecklat det senaste året. Jag har varit passionerad över det här i 15 år. Kimono är min version av shapewear och en lösning för kvinnor som verkligen fungerar", skrev Kim lyriskt på Twitter.

Kim Kardashian
Kim Kardashian lanserar shapewear-märket Kimono. Bildkälla: Twitter/Kimkardashian

"Jag är chockad – hon saknar respekt"

Men reaktionerna blev inte så positiva som Kim kanske hade hoppats på. Nu har hon nämligen fått mängder av kritik, och i Japan har det faktum att hon döpt märket till Kimono skapat uppståndelse. Bland annat anklagas Kim för att ägna sig åt kulturell appropriering.

Enligt The Guardian anklagas Kim för att inte respektera den traditionella dräkten.

På Twitter har hashtaggen #KimOhNo redan skapats, och de arga kommentarerna strömmar in.

"Hon har varit i Japan många gånger. Jag är chockad. Hon har ingen respekt", skrev en Twittrare på japanska.

"Jag gillar Kim Kardashian, men snälla välj ett annat namn än Kimono om det är underkläder", skrev en annan.

"Den japanska regeringen borde stämma Kim", skrev en tredje.

"Wow, Kim Kardashian. Tack för att du SLAKTAR vår japanska kultur!! Min kultur är inte din leksak. Du har ingen respekt för människor som inte är i din familj, va?", skrev en väldigt upprörd kvinna.

Kim har ännu inte svarat på kritiken.

Kim Kardashian
Kim Kardashian. Bildkälla: Stella Pictures.