Kissie varnas av Youtube – för att ha "visat" bröstvårtorna

- 08/07/2019, 14:35 -

Alexandra "Kissie" Nilsson publicerade en video på sin Youtube-kanal där hon visade upp bikinis och underkläder från en samarbetspartner. Efter att hennes bröstvårtor synts i videon valde Youtube att vidta åtgärder mot bloggerskan.

Kissie publicerade ett blogginlägg på söndagsmorgonen där hon kritiserade Youtube hårt efter agerandet.

Bloggerskan tog kontakt med Youtube efter att videon blivit anmäld – och fick som svar att videon varnats till följd av att hennes bröstvårtor synts genom tyget på hennes överdel.

Youtube menade att Kissie inte brutit mot riktlinjerna, men att innehållet inte är lämpligt för en bred publik.

"Känns så trist"

Så här inleder hon blogginlägget:

"Jahapp då har min senaste youtube-video blivit anmäld och åldersbegränsad. Du måste alltså ha ett youtube-konto och vara över 18 år för att få se den.Känns så trist då det inte bryter mot några regler eller riktlinjer alls".

Kissie menar att kvinnokroppen straffas. Bildkälla: Kissies Youtube-kanal

Hon fortsätter:

"Men tyvärr är man ju kvinna och då ska man ju straffas på massa olika sätt. Jag vill förtydliga att jag är helt med på att det inte borde visas sexuellt innehåll på youtube, för det ska vara en plats där alla är säkra. Porr hör inte hemma där. MEN den kvinnliga kroppen är inte = sex. En kropp är en kropp och ingenting annat. Män kan visa sig hur som helst utan att behövas censureras för dom sexualiseras inte på samma sätt".

Kissie avslutar inlägget med att understryka att det inte är begränsningen av hennes video som är det värsta – utan att hela tiden sexualiseras.

"Jag tänker inte alls på mina bröstvårtor, varför måste någon annan göra det då?", skriver hon.

Mer nyheter: Magdalena Graafs ilska mot följarna: "Bröstvårtor och selfies"

Var det rätt att videon anmäldes?