Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rapstjärnan ASAP Rocky anhållen av svensk polis

- 03/07/2019, 07:49

Rapparen ASAP Rocky misstänks för grov misshandel efter ett slagsmål i centrala Stockholm. Under tisdagen greps och anhölls världsstjärnan av svensk polis.

Igår briserade nyheten att världsstjärnan ASAP Rocky hamnat i ett stort bråk i centrala Stockholm under söndagskvällen. Det hela filmades och lades sedan ut av den amerikanska nöjessajten TMZ. Här kan du läsa allt om det.

Senare under tisdagen uppträdde ASAP Rocky på Smash-festivalen, men kort därefter greps och anhölls alltså världsstjärnan av svensk polis, skriver Aftonbladet.

– Det har skett en anhållan av den här personen under natten, mer än så vet jag inte, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på åklagarmyndigheten till Aftonbladet.

Misstänks för grov misshandel

I filmen som TMZ publicerade ser man bland annat hur ASAP Rocky kastar en man genom luften – därefter ger sig tre andra i hans följe in i slagsmålet.

Förutom ASAP Rocky grep polisen tre personer i hans följe som ska ha varit inblandade i självaste slagsmålet.

Uttalade sig på sociala medier: "Jag är oskyldig"

ASAP Rocky har sedan den omtalade nyheten publicerat en rad med filmklipp på Instagram som visar, vad som enligt honom är, bakgrunden till händelseförloppet. 

Enligt ASAP Rocky ska alltså två män ha förföljt honom och hela hans följe i cirka fyra kvarter och i videoklippen ser man hur det argumenteras hejvilt mellan de inblandade.

I ett Instagram-inlägg skriver stjärnan att de unga männen ska ha försökt slå stjärnans säkerhetsvakt i ansiktet med ett par hörlurar. ASAP Rocky fortsätter med att, i samma inlägg, skriva att han är oskyldig samt att polisen försöker gripa honom.

ASAP Rockys instagram.
Inlägget från ASAP Rocky. Bildkälla: Instagram / @asaprocky

Se ASAP Rockys video i videospelaren ovan!