Pernilla Wahlgren anklagas för plagiat av Mårten Andersson
Komikern anklagar Pernilla Wahlgren för att ha kopierat hans show "Hybris". - Foto: Stella pictures

Komikern anklagar Pernilla Wahlgren för plagiat: "Dålig stil"

Pernilla Wahlgrens nya show "Hybris" kritiseras för att ha kopierat namnet och upplägget av komikern Mårten Andersson. "Det är lite för mycket som är likt och solklara grejer som är rena stölder", säger han till Aftonbladet.


2016 ställde komikern Mårten Andersson, 45, upp i showen "Hybris" och gjorde storsuccé. Nu har artisten och realitystjärnan Pernilla Wahlgren, 51, planerat för att göra en egen show med samma namn och upplägg.

Nu går komikern till attack mot Pernilla på Instagram.

"Ja det är uppenbart att du har hybris Pernilla Wahlgren som alltså både har snott mitt shownamn och även upplägget på ditt artwork. Säg till om du vill ha mitt manus också när du ändå är i farten”, skriver han i ett inlägg.

"Man snor mitt shownamn"

I en intervju med Nöjesbladet säger Mårten att under hans tid på Kanal 5 och programmet "Mitt liv är ett skämt" lärde han upp Pernilla hur man gör stand-up. 

– Och det här blir tacken, att man snor mitt shownamn och mitt upplägg, säger han.

Dock kommer han inte gå vidare med detta till rätten, även fast han tror att han skulle vinna det i slutändan. 

– Det är anmärkningsvärt av både Pernilla och produktionsbolaget. Jag tycker det är dålig stil. Det är lite för mycket som är likt och solklara grejer som är rena stölder. Nästa gång jag träffar Pernilla ska jag ta henne i örat och säga att ”så här gör man inte”, säger Mårten till Nöjesbladet.

Riktar kritik mot produktionsbolaget

Komikern riktar också kritik mot produktionsbolaget Lifeline som han tycker inte har gjort sin hemläxa när det gäller Pernillas show. 

– Att någon inte skulle känna till att min show fanns känns väldigt osannolikt. Om inte Pernilla själv sett det så borde någon i hennes team ha gjort det. Med tanke på hur framgångsrik hon är känns det chockerande att man snor idéer från andra, säger han till Nöjesbladet.

Mårten Andersson gjorde showen "Hybris" för tre år sen. Bildkälla: Stella pictures
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem har mest hybris?
Senaste nytt

KG Hammar romandebuterar

1 timme sedan

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

1 timme sedan
Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

3 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?