ASAP Rocky begärs omhäktad
ASAP Rocky begärs omhäktad då åklagaren behöver mer tid för att avgöra om åtal ska väckas eller ej. - Foto: Stina Stjernkvist TT/TT, Thibault Camus AP/TT

Rapstjärnan ASAP Rocky begärs omhäktad – åklagaren behöver mer tid

Rapparen ASAP Rocky begärs omhäktad. Det för att åklagare Daniel Suneson behöver mer tid för att avgöra huruvida åtal ska väckas eller ej.


Det var under fredagen som åklagare Daniel Suneson skulle bestämma huruvida det skulle väckas åtal mot ASAP Rocky eller ej. Nu efterfrågar åklagaren mer tid för att kunna avgöra just detta.

”Vi har arbetat intensivt med utredningen och behöver nu på oss till på torsdag i nästa vecka för att förundersökningen ska kunna färdigställas. Så länge förundersökningen pågår kan jag inte lämna några ytterligare kommentarer”, säger kammaråklagare Suneson, i ett pressmeddelande.

Frihetsberövad sedan den 2 juli

ASAP Rocky misstänks för en misshandel som ska ha ägt rum i slutet av juni månad i Stockholm. Det hela fångades på film och kort därefter, den 2 juli, anhölls rapparen efter att ha uppträtt på SMASH-festivalen. Den 5 juli häktades ASAP Rocky.

Förutom rapparen sitter två personer ur hans entourage häktade, misstänkta för misshandel i samma utredning.

Artikeln uppdateras...

MER: Husrannsakan gjord mot ASAP Rockys manager

MER: Här är sjuka beloppet som ASAP Rocky kan få om han frikänns

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

2 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.