Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10 saker du inte visste om Zendaya

- 21/07/2019, 18:23

Zendaya är skådespelerskan som spelar huvudrollen i den aktuella serien Euphoria. Nyheter24 har samlat några annorlunda men intressanta fakta om 22-åringen!

22-åriga Zendaya Coleman är högaktuell med den kontroversiella ungdomsserien "Euphoria", som lever upp till ryktet om att vara rå, brutal och väldigt äkta.

Men vem är egentligen Zendaya? Nyheter24 listar 10 fakta som du kanske inte visste om stjärnan!

Zendaya spelar Rue i
Zendaya spelar Rue i "Euphoria". Bildkälla: Eddy Chen/TT

1. I "Euphoria" spelar Zendaya huvudrollen Rue, som kämpar med drogmissbruk. Något som många kanske inte vet är att handlingen är baserad på en verklig historia, något som Sam Levinson, en av seriens regissörer, berättade på premiärvisningen. Han förklarade att han ville göra en verklighetstrogen serie baserad på hans egna erfarenheten av drogberoende.

2. Zendaya är vegetarian.

3. Om hon inte hade blivit skådespelerska och sångerska, så hade hon antingen blivit en lärare, som sina föräldrar, eller basketspelare på grund av hennes längd.

3. Hon spelar dessutom MJ i "Spider-man: Homecoming". När hon provspelade för rollen hade hon dock ingen aning att det var den filmen, utan hon trodde att det var "ännu en high-school-komedi".

4. Zendaya föddes den 1 september 1996. När hon fyllde 20 år så firade hon sin dag med att samla ihop cirka 500 000 kronor till en kvinnorättsorganisation. Wow!

5. När Zendaya var mindre, så var hon ett jättestort fan av Disney Channel. Hon har berättat i en intervju med Glamour att hon började gråta när hon tittade på Hannah Montana, för att hon så gärna ville vara med.

Bildkälla: Instagram/zendaya
Bildkälla: Instagram/zendaya

6. Hon är en perfektionist, och skyller det på sitt DNA. Hon berättade i samma intervju hur hon flera gånger fick skäll i skolan för att hon var för bossig. Zendaya förklarade dock att det inte är dåligt, men att man i sådana fall ska lära sig att vara bossig på ett bra sätt.

7. Hon är ambassadör för U.N. AIDS, en organisation som jobbar för att motverka AIDS.

8. Hon har flera smeknamn, exempelvis "Daya" eller "Big Head". Men när hennes föräldrar kallar henne för hennes mellannamn "Marie" så vet hon att det inte bådar gott.

9. Om Zendaya hade fått bjuda in fem personer, levande eller döda, till en middag så hade hon valt Michael JacksonBeyoncéStevie WonderBob Marley och Tupac.

Källor: Tons of FactsSCMP.comGlamourBuzzfeed, ABC News.

Har du sett Euphoria?