Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Adam Pålsson om polisdramat: "Nu dör jag"

- 28/07/2019, 10:56
Adam Pålsson

Adam Pålsson debuterar med sitt sommarprat i P1 i år.

Maja Suslin/TT, Jessica Gow/TT

Adam Pålsson är en omtyckt svensk skådespelare. I år debuterar han med sitt första sommarprat i P1, där han berättar om en minst sagt traumatisk upplevelse under en filminspelning.

Adam Pålsson, 31, är den svenska skådespelaren som bland annat tog Sverige med storm efter sin medverkan i Jonas Gardells "Torka aldrig tårar utan handskar" och hyllades enormt för sin roll som Ted Gärdestad i "Ted för kärlekens skull".

Adam Pålsson som Ted Gärdestad. Bildkälla: Thomas Johansson/TT
Adam Pålsson som Ted Gärdestad. Bildkälla: Thomas Johansson/TT

I sitt sommarprat i P1 berättar nu Adam om en händelse som skedde under filminspelningen "Innan vi dör".

Det var i februari som de spelade in en scen där han hade som uppgift att fly ut ur en bil och springa upp mot Vanadislunden i Stockholm, med en pistolattrapp i handen. 

Men allt gick inte som han trodde.

Polis kallades till plats

Polisen hade nämligen blivit kallade till platsen, då många ögonvittnen hade blivit oroliga.

Under den sista tagningen ser Adam Pålsson hur flera polisbilar kommer in i området, med blåljus.

–Jag insåg direkt att det hade med pistolattrappen att göra. Vi hade ju tillstånd att filma, visst, men det måste ju ändå skötas på ett snyggt sätt. Om allmänheten ringer och är uppskrämd måste polisen åka dit för att ge produktionen en tillrättavisning oh kolla hur vi sköter oss, berättar Adam i sitt sommarprat.

Men trots att han insåg anledningen till polisernas ingrepp väldigt snabbt, blev han dock chockad när han förstod att det var honom som poliserna lade sitt fokus på.

– De var säkert sex stycken. De gick rakt emot mig med händerna på sina tjänstevapen och med stirriga blickar som fick mig att förstå att "nu är det något här som inte stämmer".

"Nu dör jag"

När Adam desperat försökte förklara situationen och att det endast var en filminspelning, så valde poliserna att inte lyssna. Då bestämde sig Adam för att visa polisattrappen som låg i fickan, men det gjorde inte poliserna glada.

– Alla snutarna lyfte sina vapen och de riktade dem rakt mot mig, och på nära håll också. Tiden upphörde. Jag vet inte vad jag ska säga, jag trodde att jag skulle svimma. "Fan också", minns jag att jag tänkte, "nu har jag verkligen vridit kranen åt fel håll för sista gången. Nu dör jag", förklarar han.

Adam fick tillslut fram polisattrappen. Han slängde den på marken innan poliserna lyckades brotta ned honom på marken.

De hann sätta handfängsel på honom innan de förstod att hela situationen var missuppfattad och att Adam var en skådespelare.

Tackar Eric Torell

De släppte honom fri, men Adam berättar i sitt sommarprat i P1 att händelsen påverkade honom enormt.

Han berättar hur han tänkte på sin familj, sin flickvän Celie Sparre, 32, och deras två barn. Han berättar i avsnittet hur han gick och satte sig i en port och grät efter tumultet.

Han tackar även 20-åriga Eric Torell, som sköts till döds av polisen i fjol, i samma stadsdel som Adam hade befunnit sig i.

– Kanske hade jag Erics tragiska död att tacka för att polisen väntade några sekunder längre den här gången.

Eric Torell sköts till döds av polisen förra året. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT
Eric Torell sköts till döds av polisen förra året. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT
Har du sett Adam Pålsson skådespela?