Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter dödsskjutningen av 20-åriga Eric Torell – tre poliser åtalas

- 12/04/2019, 09:21 -

Idag meddelade åklagaren att tre poliser åtalas i dödsskjutningen av Eric Torell. En polis åtalas för vållande till annans död, och två andra för tjänstefel.

Det har gått åtta månader sedan Eric Torell, 20, sköts till döds under en insats av polisen. Nu är händelsen färdigutredd och idag har de tre poliserna som tidigare var brottsmisstänkta åtalats, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Under en presskonferens som hölls av åklagaren vid 10:00 under fredagsmorgonen offentliggjordes åtalsbeslutet. 

Hade leksakspistol – sköts med 25 skott

Dödskjutningen ägde rum den 2 augusti förra året, efter att polisen fått in ett larm om att en beväpnad man befann sig på en innergård i centrala Stockholm. 

Mannen i fråga var 20-åriga Eric Torell. Eric, som hade både Downs syndrom och autism, hade rymt hemifrån med ett leksaksvapen.

När poliserna anlände sköts sammanlagt 25 skott mot 20-åringen. Tre av skotten träffade hans kropp, varav det dödande skottet träffade honom i ryggen, enligt SVT

Beslutet: Vållande till annans död

Under presskonferensen meddelade chefåklagaren Martin Tidén, att en polis åtalas för vållande till annans död, och de två andra poliserna för tjänstefel.

– Det här är naturligtvis en jättetragisk händelse som har varit otroligt påfrestande och upprivande för målsägandes familj, men naturligtvis också även för poliserna som varit föremål för den här utredningen, sade Martin Tidén om fallet.