Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif GW Persson om ASAP Rocky: "Kommer säkert bli fälld"

- 01/08/2019, 20:46

​Under torsdagen fortsatte rättegången mot världsartisten ASAP Rocky. Nu kommenterar Leif GW Persson fallet – och han har fått ett bra intryck av artisten. Ändå tror han att ASAP Rocky kommer bli fälld.

Nyheter24 har tidigare skrivit om kriminologiprofessorn Leif GW Perssons syn på ASAP Rocky-fallet. Då menade han att det var fel att beskriva den misstänka misshandeln som "grov" och ställde sig även frågande till om en häktning var nödvändig, det kan du läsa mer om här

Nu har GW Persson kommenterat fallet igen, denna gång utifrån hur världsartisten agerat under rättegången.

"Inget tyder på att han har smockat till honom..."

Under rättegången har ASAP Rocky gett sin version om vad som hände under konflikten i Stockholm. Bland annat förnekar artisten att han ska ha använt en glasflaska som tillhygge, som målsägande påstår, skriver Aftonbladet.

Detta tycker även GW Persson låter trovärdigt.

– Det finns inget som tyder på att han har smockat till honom med en flaska, säger GW till Aftonbladet. 

Tycker ASAP Rocky ger bättre intryck än målsägande

Artisten och vännerna har medgett att de använt våld mot målsägande. De menar dock att de agerat i självförsvar, och förnekar att de skulle slagit målsägande med en glasflaska. 

ASAP Rocky rättegång
Bildkälla: Anna Harvard/TT

Hittills är GW Persson mer imponerad av ASAP Rocky än den 19-åriga mannen som är målsägande i fallet.

– Jämfört med målsäganden, som verkar laga efter läge, så gör han ett bra intryck, om du frågar mig. Han har ju vidgått att han slagit och sparkat. Men det finns inget som tyder på att han har smockat till honom med en flaska, säger GW Persson till Aftonbladet. 

Tror artisten fälls

GW Persson tror emellertid att artisten kommer fällas. Fängelse tror han dock är uteslutet. 

– Det där som han har erkänt kommer säkert att få honom fälld. Men jag skulle bli förvånad om han får sitta kvar i finkan, säger han till Aftonbladet

Läs även: Här är sjuka beloppet som ASAP Rocky kan få om han frikänns