Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kändismammornas stöd till Kenza efter amningsbilden

- 09/08/2019, 10:07

Det stormade rejält i Kenza Zouiten Subosics kommentarsfält efter att hon, i tisdags, lagt ut en bild då hon ammar sin nyfödda son Nikola, 7 veckor. Nu väljer en rad kändisar och mammor i Sverige att stå upp för Kenza.

Det var i tisdags som en nästan oförklarlig hatstorm blåste upp i kommentarsfältet till en av Kenza Zouiten Subosics bilder på Instagram. 

Anledningen? Jo, för att den populära influencern valt att lägga ut en bild där hon ammar sin nyfödda son Nikola, sju veckor gammal. Detta i samband med world breastfeeding week, alltså den internationella amningsveckan.

Kenzas omtalade inlägg på Instagram.
Den omdiskuterade bilden. Bildkälla: Instagram / @kenzas

Men bilden var alltså något som fick det berömda topplocket att gå för vissa av hennes följare. Somliga i kommentarsfältet menade nämligen att bilden visade överflödigt mycket och att man ska hålla sånt privat.

En användare skriver:

"Du säger att det är bara "naturligt". Självklart e det bara naturligt allt me en människas kropp är naturligt o inget annat, men det måste ju finnas en gräns?..."

Nu sluter folket upp bakom Kenza

Men i och med reaktionerna har en rörelse av människor och i synnerhet mammor runt om i världen och naturligtvis Sverige, slutit upp bakom Kenza.

Bland annat har en hel radda av kändismammor valt att publicera bilder för att visa sitt stöd till profilen, och för att bidra till att normalisera amning i samhället i samband med veckan.

Cissi Walin stöd till Kenza.
Cissi Wallin publicerade den här bilden. Bildkälla: Cissi Wallin

 ”Vadå är offentlig amning ens än debatt längre??’. Ja, tyvärr. Gå in hos @kenzas och få hjärnblödning av många kommentarer under en av hennes senaste (amnings)bilder", skriver Cissi Wallin i ett inlägg.

Ebba Busch Thors stöd till Kenza.
Ebba Busch Thor publicerade den här bilden. Bildkälla: Instagram / Ebba Busch Thor

Topp-politikern och tillika kristdemokraten Ebba Busch Thor lade upp denna bilden för att delta i veckan och för att visa stöd för Kenza.

Flera andra kändisar valt att visa sitt stöd på Instagram till Kenza. Se vilka det är i videospelaren!

MER: Kenza om stora utmaningarna med sonen: ”Värsta hittills”