Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Drottningens hårda krav: Meghan Markle får inte bära jeans

- 19/08/2019, 15:02 -

Utanför tjusiga arrangemang och viktiga tillställningar kan Meghan Markle ofta synas bära slitna jeans, i alla fall brukade det vara fallet. Nu har nämligen drottningen satt ner foten, och förbjudit hertiginnan från att bära plagget.

Meghan Markle, 38, är van vid att röra sig i viktiga rum med strikta klädkoder, men på sin fritid gillar hertiginnan av Sussex att klä sig mer avslappnat. Till exempel är det inte ovanligt att se Meghan med ett par lösa och håliga jeans – något drottning Elizabeth II inte tycks uppskatta.

"Inte ett stort fan av jeans" 

Enligt en källa ska prins Harry, Meghan och resten av kungafamiljen snart besöka det skotska slottet Balmora. Men det är inte bara att luta sig tillbaka och ta det lugnt på resan, drottningen har också vissa krav som måste uppfyllas.

Till tidningen The Sun har källan avslöjat att drottningen ibland har problem med Meghans klädval, särskilt jeansen, och att dessa inte får följa med på resan till slottet. 

– Drottningen är inte ett stor fan av denim, så den amerikanska stilen med slitna jeans får lämnas i Frogmore Cottage, tillsammans med alla kilklackar som drottningen hatar med en passion.

Meghan Markle
Bildkälla: Stella Pictures

Meghans jeans har tidigare skapat rubriker 

Att Meghan själv har en kärlek till jeans är ingen hemlighet, till exempel bar hon plagget på den stora tennisturneringen Wimbledon. Det är dock en kärlek som drottningen inte delar. 

– Det har nämnts för Meghan att hon kan bära ett par skotska designers medan hon är i Balmoral istället, berättar källan för The Sun.

Meghan Markle
Bildkälla: Stella Pictures

Slottet i Balmoral  

Slottet i Balmoral som Harry och Meghan planerar att besöka har tillhört kungafamiljen sedan år 1852. Under somrarna är det en tradition för familjen att besöka slottet, och i år tycks inte bli ett undantag, skriver The Sun.

Läs även: Regeln som Meghan Markle vägrar följa: "Slutat att bjuda henne"

Tycker du Meghan Markle borde få bära jeans?