Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ASAP Rocky fallet: 19-åringen missnöjd – kräver ny rättegång

- 19/08/2019, 15:25 -

Förra veckan avslutades rättegången mot rapstjärnan ASAP Rocky. Under måndagen står det klart att målsägande vill överklaga domen, detta då han tycker att en detalj inte tagits på allvar.

Förra veckan fick till sist den omtalade rättegången mot Rakim Mayers, mer känd som ASAP Rocky, ett slut. Detta när superstjärnan fick en fällande dom för misshandel. 

Rapparen och hans två vänner dömdes till villkorlig dom för att ha sparkat och slagit på en 19-åring i Stockholm den 30 juni – en dom som 19-åringen inte är helt nöjd med. Detta då han menar att en detalj inte togs på allvar. 

"Önskar överklaga domen"

I ett mail till Expressen skriver Magnus Strömberg, 19-åringens målsägandebiträde, att han är missnöjd med åklagarens beslut:

”Jag har varit i kontakt med min klient som berättat att han är nöjd med att de tilltalade har dömts. Däremot är han missnöjd med att de inte dömdes för det våld med glasflaskor som han utsattes för.”

Han fortsätter:

”Hans inställning är att han önskar att åklagaren överklagar domen. Vid ett sådant överklagande kommer även han att överklaga. För honom är det en märklig upplevelse att ha utsatts för detta våld, som dokumenterats bland annat genom bilder, men att förövarna ändå inte döms fullt ut.”

"Missuppfattning"

En central fråga i rättegången var huruvida en glasflaska använts i samband med misshandeln. Rätten öppnade för att så kunde vara fallet – men att det i så fall skett i ett sammanhang som inte omfattades av åtalet mot rapparen, och att det därför inte gick att döma. 

Det menar dock 19-åringen och Magnus Strömberg är en missuppfattning:

”Det är tydligt att tingsrätten uppfattat det så att det rör sig om sekvenser som utspelar sig på olika platser, när det i själva verket rör sig om samma plats.” 

Läs även: ASAP Rocky döms för misshandel