Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ASAP Rocky döms för misshandel

- 14/08/2019, 14:01 -

På onsdagseftermiddagen kom rättens beslut i det misstänkta misshandelsfallet gällande Rakim Mayers, känd som ASAP Rocky. Den 30-årige hiphopstjärnan döms för misshandel.

Den 5 juli 2019 häktades världsstjärnan ASAP Rocky misstänkt för en misshandel som ägde rum den 30 juni vid Hötorget i Stockholm. Tre veckor senare, den 25 juli, åtalades han för det misstänkta brottet.

Det skulle dröja två veckor till innan stjärnan den 2 augusti släpptes på fri fot i väntan på domen. 

Asap Rocky
Asap Rockys fall har väckt enorm uppmärksamhet. Foto: Stella Pictures.

Fallet har väckt enorm uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Och både hängivna fans och världsartister har gått ut och vädjat om att rapparen ska släppas ur häktet. 

Till och med USA:s nuvarande president Donal Trump har engagerat sig i fallet. Som vanligt via tweets, men också via samtal med Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Många spekulationer om möjligt straff

Den fråga som många ställt sig inför den kommande domen är vilket typ av straff stjärnan kan tänkas få. 

Och mer specifikt vad som skulle hända om stjärnan skulle till fängelse, men inte att återvända till Sverige för att avtjäna sitt straff. Något som Nyheter24 redde ut med hjälp av en expert.

Leif GW Persson var också en av de som förklarade möjliga utfall för hiphopartisten.

Nu kommer rättens beslut

Men nu behöver vi inte spekulera längre. För idag, klockan under onsdagen kom äntligen beskedet. Stjärnan döms för misshandel, villkorlig dom. 19-årigen får även ett skadestånd på 12 500 kronor, vilket är betydligt mindre än det han begärde, den summan låg på nästan 140 000 kronor.  

Efter allt som hänt kan man undra hur stjärnan själv känner om Sverige och svenskarna efter allt som hänt?

Här har du svaret: ASAP Rocky avslöjar: Så ser han på svenskar efter häktningen

Här kan du också kolla in vad Leif GW Persson haft att säga om fallet.