Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världskända rapparen Azealia Banks till attack mot Sverige

- 25/08/2019, 20:42 -

Amerikanska rapparen Azealia Banks befinner sig i Stockholm. På söndagskvällen riktade hon skarp kritik mot Sverige och svenskarna. Hon skriver bland annat att svenskar är rasister och att hon "förstår varför ASAP Rocky flippade ur".

Just nu befinner sig den världskända amerikanska rapparen Azealia Banks, 28, i Stockholm. Men rapparen, som bland annat släppt hitlåten "212", verkar inte vara speciellt nöjd med sin vistelse i huvudstaden.

"Känner mig förtryckt av socialismen"

Det är i en story på sitt Instagramkonto som hon riktar kritik mot Sverige och svenskar. Hon skriver bland annat att svenskar "definitivt" är rasister, men riktar även kritik mot Systembolagets alkoholmonopol. 

"Jag befinner mig i Sverige och känner mig förtryckt av socialismen här. Inget gräs, strikta alkohollagar och tråkig mat...", skriver hon.

Bildkälla: azealiabanks/Instagram

"Förstår varför ASAP flippade"

I samband med att hon kritiserar Sverige och svenskarna nämner hon också rapp-kollegan ASAP Rocky, som nyligen dömdes för misshandel efter ett slagsmål i Stockholm tidigare i somras.

Hon skriver att hon förstår varför han blev arg. 

"Jag kan verkligen förstå hur svenskarnas passiva aggressivitet i kombination med bristen på cocktails fick ASAP Rocky att flippa, lol".