Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Parneviks flydde från orkanen Dorian: ”Fullständig panik”

- 06/09/2019, 15:15

Tidigare i veckan tvingades flera familjemedlemmar i familjen Parnevik att fly från sitt hem. Detta på grund av orkanen Dorian. Systrarna Peg och Penny berättar att det rådde fullständig panik.

Penny Parnevik, 22, och fästmannen Douglas Murray, 39, blev den 15 augusti föräldrar till sonen Atticus. 

De senaste veckorna har den lilla familjen bott hos Pennys föräldrar Mia Parnevik, 51, och Jesper Parnevik, 54, i deras hus som ligger i Fort Florida. 

Det är nog få som har missat att orkanen Dorian svepte in över Bahamas förra helgen och förutspåddes nå USA. 

Detta blev familjen Parnevik varse om och tvingades därmed att fly från Florida. 

– Du och jag var ju i Florida, det var ju det som var hela poängen, att vi skulle vara i Florida i tre veckor till. Men sen kom ju en orkan så att vi fick dra. Det var lite kaos faktiskt för det började ju som en ”tropical strom” och så tänkte vi att vi har ju levt genom flera orkaner. När man bor i Florida är det bara en del av att bo där, säger Peg Parnevik i podcasten ”Pillowtalk med Peg och Penny”.  

Peg sa även att mamma Mia drabbades av panik. 

– Ja fullständig panik, tillade då Penny.

Penny Parnevik
Penny Parnevik och Douglas Murray tvingades fly, med sin lilla son, från orkanen Dorian. Bildkälla: Stella pictures

Slutsålda flygbiljetter

När familjen beslutat sig för att lämna sitt hem var det till en början oklart vart flykten skulle bära av – de flesta flygbiljetter var nämligen slutsålda. 

Till slut lyckades Mia komma över den sista biljetten som fanns till New York. Denna gick till Peg så att hon skulle kunna bo hos sin syster Philippa Parnevik. Mia och Jesper åkte även dem till New York senare för att ta skydd. 

Penny, Douglas och lilla Atticus valde istället att åka till sitt hem i Kalifornien. Men resan dit blev inte så smidig som de hade tänkt sig. De missade flyget på grund av långa köer vid incheckningen. 

Till slut fick de tag på biljetter till Los Angeles. 

– Vi ringde våra kompisar i LA och stannade där och hade en fantastisk helg, säger Penny.