Måndag 24 Jan
Stockholm

Anders Bagge om Idol-missen: "Undrade om vi skulle klara oss"

Anders Bagge i Idol
Anders Bagge berättar om årets säsong av Idol. Foto: Jonas Ekströmer/TT

På fredag är det dags för Idol-finalen att gå av stapeln. På Idols pressträff träffade Nyheter24 en av jurymedlemmarna, Anders Bagge, som berättar om årets stora överraskningar och blunders i programmet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På fredag är det äntligen dags för Idolfinalerna att dra igång. 12 deltagare slåss om den ärorika segern och en chans att slå igenom ordentligt på den svenska musikscenen.

Nyheter24 träffade jurymedlemmen Anders Bagge, 51, som menar på att den här säsongen kommer skilja sig oerhört mycket från tidigare år.

– Jag kan säga så här att årets Idol kommer bli extremt annorlunda mot de andra åren, eftersom det är lite högre ålder på deltagarna. Sen så känns det som att alla idolerna är så taggade att få visa sig själva och vad de går för. De är också väldigt bra när det kommer till kameror, det känns som om de har gjort det förr. Det är jättemärkligt, säger han till Nyheter24.

Alla finalister i Idol 2019. Bildkälla: Karin Wesslén/TT

"Jag har inget pokerface"

Säsongens överraskning har enligt Bagge varit att juryn har känts mer sammansvetsad än någonsin. Samtidigt är han inte rädd för att dra fram den stora sågen om han tycker att ett uppträdande är rent ut sagt dåligt.

– Jag har inget pokerface och kommer det saker som jag inte tycker är bra, då visar jag ju det. Jag skulle aldrig vinna en pokertävling, säger han.

Fanns det någon tidpunkt under årets Idol som du verkligen fick gåshud?

– När Astrid kom in och sjöng och berättade hennes story. Och när Freddie sjöng, för jag tycker att han sjunger vansinnigt bra. Inte bara för att han såg ut som mig när jag var 26 år gammal, det är som en kopia. När alla deltagarna kom in så var det som att få en Absolute Music-skiva. Jag tror att det är bredden som fått mig extra tagen i år.

Vad var den största blundern i årets Idol?

– Det var när Kishti ramlade här på pressträffen. Hon gör sig illa hela tiden, det är jättekonstigt. Jag tänkte: ”Ska vi klara oss idag?”. Nej det gjorde vi inte. 

Har du någon favorit hittills bland deltagarna?

– Ja, tre stycken. Men det klart att jag inte säger några namn, det kan ju påverka både negativt och positivt. Men jag har hittat tre stycken som faller väldigt mycket in i min musiksmak. 

Idol sänds klockan 20.00 på TV4 varje fredag!

Anders Bagge, Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Nikki Amini under presentationen av årets Idol-finalister. Bildkälla: Karin Wesslén/TT
Tittar du på Idol?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela