Molly Sandén får ta emot pris efter avslöjandet.
Molly Sandén prisas efter sexavslöjandet. - Foto: Naina Helén Jåma/TT, Håkon Mosvold Larsen/TT

Molly Sandén prisas efter sexavslöjandet om världsstjärnan

Sångerskan Molly Sandén blev fråntagen låträttigheter av världsstjärnan Jason Derulo, efter att ha hjälpt till med en låt. Enligt honom fick hon bara vara med i studion för att han ville ha sex med henne. Men nu har sångerskan fått upprättelse.


Händelsen inträffade för flera år sedan i Los Angeles i USA. Men första gången som Molly Sandén, 28, valde att berätta om sexsituationen med Jason Derulo var tidigare i år i boken "Ni måste flytta på er" skriven av Annah Björk, 39.

Sångerskan bjöds in till en studio för att jobba med amerikanske världsartisten Jason Derulo, 30. Ett tag senare släppte han världshiten "Stupid Love", men svenskan fick ingen ersättning för sitt arbete med låten.

Molly Sandén tog striden mot Jason Derulo

När Molly Sandén senare ifrågasatte detta så fick hon förklarat för sig att hon bara fick vara med i studion för att Jason Derulo ville ha sex med henne. 

Men sångerskan gav inte upp för det. 

Molly Sandén hade bevis för sin inblandning i låten med Jason Derulo och stred för sin sak – och fick till slut rätt. 

Under bokmässan i Göteborg, som pågår mellan 26 och 29 september, har nu Molly Sandén fått ta emot upphovsrättsorganisationen Alis pris ”Upphovsrättens hjälte” för sin kamp mot Jason Derulo.

"Det är svårt att prata om"

Molly Sandén hoppas nu att fler ska våga hävda sin rätt i liknande situationer. 

– Jag är jätteglad att jag vågade göra det men det här kanske också gör att fler vågar. Att man ser att en sådan här grej uppmärksammas, något som egentligen kan vara tabubelagt. Jag var lite så här nu, ”ska jag berätta på scenen att han ville ligga med mig”. Det är svårt att prata om, och det kanske också känns lite skamligt att prata om, säger hon på bokmässan.

Och fortsätter:

– Jag har i hela min karriär fått höra att jag ska vara tacksam. Att det står så många andra kvinnor på rad och väntar på att ta ens plats. Så av den anledningen har jag varit rädd att sticka ut hakan. Framför allt mot dem med makt. Nu har jag lite mer skinn på näsan och vågar säga ifrån.

Läs mer: Paulina "Paow" Danielsson om drogerna: "Har åkt fast två gånger"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på Bokmässan?
Tack för din röst!