Tv-profil åtalas misstänkt för grov stöld
Tv-profil åtalas misstänkt för grov stöld och ringa narkotikabrott. - Foto: Stella Pictures, Polisens förundersökningsprotokoll

Tv-profil åtalas – misstänkt för att ha stulit från pensionär

Tv-profilen har synts i flera stora produktioner. Nu står profilen åtalad – misstänkt för att ha stulit smycken från en 76-årig kvinna. Profilen är även misstänkt för ringa narkotikabrott.


En tv-profil åtalas nu, misstänkt för grov stöld och ringa narkotikabrott. Det var i somras som tv-profilen, i samband med sitt jobb som dörrförsäljare, knackade på hemma hos en 76-årig kvinna i Västsverige. 

Profilen bad om att få låna kvinnans toalett, och lämnade sedan hastigt efter toabesöket.

När profilen lämnat lägenheten så upptäckte den 76-åriga kvinnan att hennes halsband – en guldkedja – saknades. I kedjan av 24 karat guld var även en förlovningsring monterad. Ringen hade en pärla på sig, och hade en gravering från 1930. Profilen misstänks även för att ha stulit en guldklocka och ett par örhängen från den 76-åriga kvinnan.

I stämningsansökan står att läsa att brottet bedöms som grovt och hänsynslöst då tv-profilen lurade en äldre person.

En känd tv-profil åtalas för grov stöld och ringa narkotikabrott. Bildkälla: Stella Pictures.

"Kan ha ramlat ner i min väska" 

Tv-profilen förnekar brott och säger i förhör att smyckena kanske ramlat ner i väskan. Detta trots att smyckena var förpackade på samma sätt som den narkotika som påträffades i profilens väska.

– Nej, jag skulle aldrig ta någonting av en annan människa och nu när du säger att det var hon som jag fick låna toaletten av, så minns jag henne, hon var så gullig, så jag minns precis vem det var, säger profilen i förhör.

När förhörsledaren frågar hur det kommer sig att halsbandet sedan återfanns bland profilens saker så förnekar profilen ännu en gång.

– I min väska? Jag har inte tagit det, vart hade hon halsbandet någonstans? Kan det ha ramlat ner i min väska, jag stötte nämligen i ett skåp som hon hade på toaletten. Hon var jättegullig som lät mig låna toaletten, säger profilen och fortsätter:

– När jag satt mig på toaletten, så tog jag av mig väskan och satte den på golvet och hon hade ett skåp, ett väggskåp, som jag stötte i när jag satte mig på toaletten och skulle ta av mig väskan. Jag tappade även min telefon, berättar profilen.

Under en husrannsakan på ett vandrarhem där profilen bott så hittade polisen en påse med ett cigarettpaket i. I paketet låg den 76-åriga kvinnan smycken. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

"Hon måste vara jätterädd" 

Profilen gråter och är förtvivlad under förhöret.

– Jag blir ledsen när jag tänker på vad damen tror om mig nu, hon måste vara jätterädd. Jag vill inte att hon skall tror att jag har velat henne illa, och att jag har varit ute efter att ta något ifrån henne. Jag skulle aldrig kunna göra något sådant med det efternamnet jag har, då folk vet vem jag är, säger profilen.

Den 76-åriga kvinnans smycken hittades i cigarettpaketet. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Misstänks för ringa narkotikabrott

När polisen gjorde en husrannsakan i det hus där profilen bor så hittade de förutom 76-åringens smycken även droger. Det rör sig om 11,6 gram cannabis och en tablett MDMA. 

När rättegången mot tv-profilen kommer att äga rum är ännu inte klart.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.