Fredag 7 Maj
Stockholm

Alexander Pärleros ryter ifrån till Alex Schulman: "Sårar mig"

Alexander-Parleros-kritiserar-Alex-Schulman
Alexander Pärleros kritiserar Alex Schulman. Foto: Henrik Montgomery/TT, Instagram/alexanderparleros

Poddaren Alex Schulman har flera gånger skickat ett par kängor till influencern Alexander Pärleros. Nu verkar Pärleros dock fått nog. I ett Instagram-inlägg ställer han både en och annan hård fråga till Schulman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Alex Schulman och Sigge Eklund driver den populära podden "Alex och Sigge". I flera avsnitt har Schulman och Eklund drivit med influencern och podd-kollegan Alexander Pärleros

Även i förrförra avsnittet nämndes Pärleros. Då kallade Schulman honom för "trög" i samband med att han och Eklund skämtade om en intervju som Pärleros utfört med SVT.

Nu verkar dock Pärleros fått nog. I ett Instagram-inlägg adresserar han Schulman direkt med skarp kritik:

Bildkälla: Instagram/alexanderparleros

"Det skrivs mycket om näthat och mobbning på sociala medier idag och i min värld är det precis vad du håller på med som vuxen man. Är det ett beteende du vill lära andra människor och vara förebild för?", skriver han bland annat. 

"Mobbning" 

Pärleros inlägg är långt och fullt av både känslor och frågor till Schulman. 

Bland annat skriver han att Schulman har en "betydelsefull röst" och att han når ut till många personer. Därefter uppmanar han Schulman till att reflektera över hur hans kommentarer kan påverka andra:

"Det skrivs mycket om näthat och mobbning på sociala medier idag och i min värld är det precis vad du håller på med som vuxen man. Är det ett beteende du vill lära andra människor och vara förebild för?"

Pärleros säger även att han blir sårad av Schulmans kommentarer. 

Schulman ger svar på tal 

Schulman svarar på Pärleros kritik i en kommentar till inlägget. Bland annat ifrågasätter han Pärleros jämförelse med mobbning:

Bildkälla: Instagram/alexanderparleros

”Jag är inte så förtjust i när människor använder ordet ’mobbning’ på det här slarviga sättet. Mobbning ger sig på en svag och utsatt. Men att en etablerad, framgångsrik podcastare som du blir kallad ’trög’ av en annan podcastare som mig, – nej, jag tycker inte det faller under kategorin ’mobbning’. Det är nästan ett hån mot dem som faktiskt är utsatta”, skriver han.

Schulman menar även att Pärleros själv har kallat honom elaka saker i hans och Ida Wargs podcast:

”Där har du tidigare kallar mig långt värre saker än ’trög’. Det kanske du inte minns, men det minns jag, hur du kallade mig både idiot och var det inte att jag var ful också?”, skriver han.

I en intervju med Aftonbladet säger dock Pärleros att han inte kommer ihåg några sådana kommentarer. 

Läs även: Gunilla Persson försvarar dotterns bilder: "Inget som helst fel"

Kommentera
Kopiera länk
Dela