Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gunilla Persson försvarar dotterns bilder: "Inget som helst fel"

- 10/10/2019, 21:36 -
Gunilla-Persson-forsvarar-dotterns-bikinibilder

Gunilla Persson försvarar dotterns bikinibilder

Naina Helén Jåma/TT, Instagram/thegunilla

Gunilla Persson ryter nu ifrån ordentligt. Det efter att hennes dotter kritiserats för att ha lagt upp bikinibilder på Instagram. Något som tyckts ha väckt lejonmamman i Gunilla Persson...

"Svenska Hollywood fruar"-profilen Gunilla Persson är ingen främling för att säga vad hon tycker. Till exempel kallade hon Alex Schulman och Sigge Eklund för "svin" efter att de skämtat om hennes mamma i deras podcast för några veckor sedan. 

Och nu är Gunilla på krigsstigen igen – denna gång för kritik som har riktats mot hennes dotter Erika Persson.

Kritiseras för bikinibilder 

Om man har följt tv-serien "Svenska Hollywoodfruar" är man också bekant med Gunillas dotter Erika. 

Idag är dottern 17 år gammal och likt sin mamma tycker hon om att posera framför kameran.

Men inte alla välkomnar intresset. På Erikas Instagram har flera personer ifrågasatt en del foton. Bland annat har hon fått kommenterare om att hon är för "avklädd" på bikinibilder. 

Erika Persson
Bildkälla: thegunilla

Något som inte går hem hos mamma-Gunilla.

"Så länge man täcker sina heliga platser"

Förra veckan bemötte Gunilla kritiken mot dottern genom att lägga upp en bild på sig själv som ung i badkläder. I texten förklarar hon hur hon tänker kring avklädda bilder:

Gunilla Persson
Bildkälla: Instagram/thegunilla

"Erika får mycket skit för att hon tycker om att visa sin kropp och jag säger om och om igen att så länge som man täcker brösten och sina heliga platser så är det acceptabelt att visa vad Gud har skapat", skriver hon bland annat i inlägget

"Feminist" 

På sin blogg utvecklar Gunilla sina tankar: 

"Det är svårt för tonåringar i dagens samhälle, det pågår en fruktansvärd kroppshets med en fixering på hur smal man måste vara för att vara vacker. Det är viktigt att ni tjejer vet att ni är vackra som Gud har skapat er". 

Hon skriver även att hon är feminist och att hon är glad över att Erika vill visa upp sin kropp:

"Jag har tagit nästan alla fotografier pa Erika som hon postar på sin Instagram och jag ser ingenting som helst fel i att hon är stolt över sin kropp och vill visa upp den. Men hon får ta mycket skit for det och då kommer ramaskri från lejonmamman Gunilla."

Läs även: Gunilla berusad under inspelningen – kallar Siv Cotton för en drinker