Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Amanda Lundgren : "Jag har drabbats av breast implant illness"

- 15/10/2019, 14:39 -

Youtubestjärnan Amanda Lundgren berättar nu om valet att ta ut sina bröstimplantat hon opererade in för cirka ett år sedan.

Det var för cirka ett år sedan som Youtubestjärnan Amanda Lundgren, 20, opererade sina bröst. Hon la in 625 CC i båda brösten vilket är väldigt stort. 

Amanda Lundgren
Amanda berättar i sin video att hon drömt om stora bröst i hela sitt liv. Men när hon väl opererade sig så slutade det inte som hon tänkt sig. Bildkälla: Amanda Lundgren Instagram

Men hon har under den senaste tiden känt att någonting inte står riktigt rätt till. 

Efter att ha sett på en video med en annan Youtubestjärna så berättar hon nu att hon misstänker att hon har drabbats av någonting som kallas för "breast implant illness".

Breast Implant Illness är en term som används av kvinnor som har bröstimplantat och som beskriver en mängd olika symtom eftersom kroppens immunförsvar försämras, skriver Svenska Youtubers
 
Amanda tycker nämligen att väldigt många symptom stämmer in på henne. 

Efter hennes bröstoperation har hon bland annat gått upp i vikt utan ändrade kostvanor, haft hjärndimma, ont i kroppen och bihålorna. 

"Jag mår skit! Av en massa anledningar, inte bara för att mina bröstimplantat gör mig sjukare för varje dag som går, utan jag skäms på så många sätt! Allt från serien m.m. Därför ville jag göra denna video, inte bara för att jag blivit sjuk av mina bröstimplantat, utan för att kunna rädda fler därute: Allt från er som funderat på en bröstförstoring, till er som kanske redan har gjort en bröstförstoring, och mår dåligt pga. av implantaten utan att ni ens vet om att det är pga. implantaten", skriver hon i en kommentar under sin Youtubevideo

Hon vädjar nu till andra unga tjejer där ute att de ska kolla upp allt detta innan de opererar sig. 

Amanda Lundgren
Amanda publicerade denna text på sin Instagram. Bildkälla: Amanda Lundgren Instagram

– Anledningen till varför jag vill ta upp det här, oavsett vad det är, så är det för att man inte pratar om det här i Sverige, säger hon. 

Breast implant illness är i dagsläget inte en erkänd diagnos då det saknas vetenskaplig grund för att koppla symptomen med implantaten.