Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker du vill veta om Gunilla Perssons dotter Erika Persson

- 16/10/2019, 15:21 -

Gunilla Persson har genom åren blivit rikskänd i hemlandet Sverige. Nu börjar hennes dotter Erika Persson bli mer och mer omskriven – här är allt du vill veta om henne!

I "Svenska Hollywoodfruar" har tittarna under många år fått bekanta sig med den färgstarka Hollywoodfrun Gunilla Persson, 60. På senare tid har även Gunillas dotter Erika Persson blivit rejält omskriven – bara för en vecka sedan skrev Nyheter24 om hur Gunilla försvarade Erikas bikinibilder.

Men har du koll på Erika? Här är allt du vill veta om Gunillas dotter!

Hur gammal är Erika Persson?
Erika Persson föddes den 18 augusti 2002. Hon är idag 17 år gammal.

Var bor Erika?
Erika bor med sin mamma Gunilla, mormor Iris och katterna Tusse och Lulle i en enorm villa i området Pacific Palisades i Los Angeles. Från miljonvillan har de en magisk utsikt över stilla havet. I samma område bor även skådespelarna Ben Affleck och Matt Damon, samt NBA-stjärnan Kobe Bryant.

Erika Persson
Erika Persson lever livet i Los Angeles. Bildkälla: Instagram/erikaperss0n

Vad heter Erika på Instagram?
På Instagram har Erika nästan 40 000 följare, och hon bjuder då och då sina följare på en inblick i hennes liv. I mitten av augusti hyllades Erika för sitt inlägg där hon satte ner foten mot alla nättroll.

"Jag hoppas att alla vuxna kvinnor som kallar mig för "hora" i kommentarsfältet blir riktigt upprörda över det här. Sluta sexualisera tonårstjejer i bikini! Vi lägger inte ut bilder för att få uppmärksamhet från män. Den enda anledningen till att vi gör det är för att vi känner för det!", skrev Erika då.

Vill du följa Erika hittar du hennes konto här.

Vem är Erikas pappa?
Vem Erikas pappa är har Gunilla valt att hålla hemligt för omvärlden. Gunilla har uppfostrat Erika på egen hand, och i I "Svenska Hollywoodfruar - i fokus" så fick Gunilla frågan om den mystiska pappan.

– Det vill jag inte prata om, det kan jag inte prata om. Punkt, berättade Gunilla då, rapporterade Expressen.

Gunilla Persson
Gunilla Persson vill hålla Erikas pappa hemlig från omvärlden. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad gör Erika på fritiden?
Om dagarna går Erika i skolan, men efter lektionerna har hon flera kreativa intressen. I en intervju med Hänt berättade mamma Gunilla stolt om dottern.

– Erika är involverad i många olika projekt och skriver egen musik. Hon blir duktigare och duktigare på allt hon gör, skådespeleriet och allt, sa Gunilla till Hänt.

Erika Persson
Erika Persson både sjunger och skådespelar. Bildkälla: Instagram/erikaperss0n

Erika har synts en hel del i "Svenska Hollywoodfruar" och år 2017 tävlade hon även i "Fångarna på fortet". I januari 2020 får vi dessutom höra Erika sjunga i norsk tv. Detta då hon följde med sin mamma och gästade ett matlagningsprogram.

”Erika sjöng så att åskådarna grät och min haka föll till golvet. Men, förresten, jag har ju vetat det hela tiden, att jag har en stor talang i min dotter. Ni får se henne sjunga i norska TV Norge i januari ”, skrev Gunilla stolt på sin Instagram.