Katrin Zytomierska om sonen: "Hellre SD än övervikt"

- 18/10/2019, 10:53 -

Det är i Hanna "HanaPee" Perssons podcast "Gott folk" som Katrin Zytomierska ställs mot väggen. När hon får frågan om hennes barn ska drabbas av övervikt eller gå med i SDU, så väljer hon hellre ungdomspartiet.

Hanna "HanaPee" Perssons podcast "Gott folk" får gästerna svara på tuffa frågor i segmentet som kallas "pest eller kolera". När programledaren Katrin Zytomierska, 42, är med i podden så får hon frågan om hennes barn Ringo, 9, antingen ska bli överviktig eller gå med i SDU.

– Jätterolig fråga. Jag väljer SDU, svarar Zytomierska samtidigt som hon skrattar.

Zytomierska har tidigare uttalat sig kritiskt mot just övervikt, vilket var anledningen till varför frågan kom på tal. Men svaret i podden får "HanaPee" att reagera starkt mot uttalandet.

– Va fan, vadå du väljer hellre SDU än att han blir kraftigt överviktig?!, undrar hon.

"Enklare att gå ur SDU än att gå ner i vikt"

Då säger Zytomierska att hon egentligen inte gillar något av alternativen, men menar på att det är lättare att få Ringo att sluta i ett ungdomsförbund än att banta.

– Jag tänker att det är lättare för mig att prata honom ur det sen, att förklara för honom hur dumt det är att vara med i det. Jag kan inte tänka mig att ha ett barn som är kraftigt överviktigt. Inte av någon aspekt. Nej, nej, nej, säger Zytomierska.

Katrin Zytomierska
Katrin Zytomierska väljer hellre SD än övervikt. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Zytomierskas Instagramföljare rasade på hennes familjetripp till djurparken Kolmården. Det kan du läsa om här!