Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fredrik Backmans ”Folk med ångest” blir ny serie Netflix

- 16/10/2019, 17:22 -

I dag presenterar streamingtjänsten Netflix en helt ny serie. Originalserien ”Folk med ångest” är baserad på boken med samma namn av Fredrik Backman – och för regin står Felix Herngren.

Streamingtjänsten Netflix presenterade i dag den nya serien ”Folk med ångest”. Den är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. För regin står Solsidan-skaparen Felix Herngren och manus är skrivet av Camilla Ahlgren (Bron, Störst av allt). 

– Felix Herngren är en sällsynt berättare med en unik komisk känslighet som är en dröm att få jobba med, säger Fredrik Backman. 

Stökig komedi

Serien beskrivs som en stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning. En misslyckad bankrånare låser in sig med två bittra Ikea-missbrukare, en överentusiastisk fastighetsmäklare, en höggravid kvinna, ett kaninhuvud och en självmordsbenägen mångmiljonär. 

Rånaren ger till slut upp och släpper alla – men när polisen stormar lägenheten är den tom. Sedan följer ett antal vittnesförhör där tittaren får höra allas version om vad som hände.

Folk med ångest
Den nya serien är baserad på Fredrik Backmans bok "Folk med ångest". Bildkälla: Forum

Klassiskt pusselmysterium

”Folk med ångest” är utformad som ett klassiskt pusselmysterium som kretsar kring frågorna hur rånaren lyckades fly, varför alla är så arga och vad det egentligen är för FEL på folk nu för tiden. 

Fredrik Backman har en unik blick och förmåga att skildra människor och hitta intressanta historier som speglar Sverige. Det känns otroligt lustfyllt att få förtroendet att gestalta denna fina bok ihop med Camilla Ahlgren, säger Felix Herngren.

Premiärdatum för Netflix-serien "Folk med ångest" är inte kommunicerat ännu. 

Kommer du titta på "Folk med ångest"?