Folk med ångest
Boken "Folk med ångest" blir serie på Netflix. - Foto: TT/Forum

Fredrik Backmans ”Folk med ångest” blir ny serie på Netflix

I dag presenterar streamingtjänsten Netflix en helt ny serie. Originalserien ”Folk med ångest” är baserad på boken med samma namn av Fredrik Backman – och för regin står Felix Herngren.


Streamingtjänsten Netflix presenterade i dag den nya serien ”Folk med ångest”. Den är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. För regin står Solsidan-skaparen Felix Herngren och manus är skrivet av Camilla Ahlgren (Bron, Störst av allt). 

– Felix Herngren är en sällsynt berättare med en unik komisk känslighet som är en dröm att få jobba med, säger Fredrik Backman. 

Stökig komedi

Serien beskrivs som en stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning. En misslyckad bankrånare låser in sig med två bittra Ikea-missbrukare, en överentusiastisk fastighetsmäklare, en höggravid kvinna, ett kaninhuvud och en självmordsbenägen mångmiljonär. 

Rånaren ger till slut upp och släpper alla – men när polisen stormar lägenheten är den tom. Sedan följer ett antal vittnesförhör där tittaren får höra allas version om vad som hände.

Den nya serien är baserad på Fredrik Backmans bok "Folk med ångest". Bildkälla: Forum

Klassiskt pusselmysterium

”Folk med ångest” är utformad som ett klassiskt pusselmysterium som kretsar kring frågorna hur rånaren lyckades fly, varför alla är så arga och vad det egentligen är för FEL på folk nu för tiden. 

Fredrik Backman har en unik blick och förmåga att skildra människor och hitta intressanta historier som speglar Sverige. Det känns otroligt lustfyllt att få förtroendet att gestalta denna fina bok ihop med Camilla Ahlgren, säger Felix Herngren.

Premiärdatum för Netflix-serien "Folk med ångest" är inte kommunicerat ännu. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du titta på "Folk med ångest"?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Allt om Sebastian Tadros: Ålder, familj och Marcus & Martinus

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

1 timme sedan
Levin Larsson vann Farmen 2024 och kommer nu att köpa sina föräldrars gård. Han har nu gett ett glädjande besked om framtiden när det kommer till att göra mer tv.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

1 timme sedan
Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

1 timme sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

1 timme sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

idag 08:06
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.