Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robinsonprofilens utbrott anstalten – skar medfånge

- 20/10/2019, 14:56 -
Robinsonprofil-attackerade-medfange-med-rakblad

Robinsonprofil attackerade medfånge med rakblad

Polisen, Shutterstock

För drygt ett år sedan dömdes den kända Robinsonprofilen till 14 års fängelse för medhjälp till mord. Nu misstänks mannen för ytterligare ett brott – en attack på en medfånge med rakblad.

Efter det populära tv-programmet Robinson tog mannens liv en dyster vändning. Efter en tids kriminalitet dömdes den före detta deltagaren till 14 års fängelse för medhjälp till mord. 

Nu misstänks mannen för ytterligare brott – en attack mot både en medfånge och personal på anstalten. 

Skar med rakblad och kastade stolar 

Mannen sitter för närvarande på högsäkerhetsanstalten Saltvik utanför Härnösand. Den misstänkta attacken ska ha ägt rum i början av oktober. 

Då ska Robinsonprofilen ha tagit sig in i den 33-åriga medfångens cell. Sedan ska han ha skurit honom med ett rakblad. Efter attacken ska profilen ha angripit personalen på avdelningen. 

Enligt handlingar från Kriminalvården ska han ha "försökt släpa med personal till köksön och tagit tag i kniven som sitter fast där”. Därefter ska mannen ha kastat stolar mot personalen. 

Robinsonprofil
Bildkälla: Polisen

Flyttad till isolering  

Efter händelsen placerades Robinsonprofilen i isoleringscell. Detta då han enligt Kriminalvården behöver hållas avskild från andra på anstalten. 

Robinsonprofil
Bildkälla: Polisen

Läs även: Svensk realityprofil dömd för två gruppvåldtäkter på Rhodos