Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annica Englund om samtalet från polisen: "Blev chockad"

- 21/10/2019, 20:21 -

Annica Englund bor numera i Kanada med sin pojkvän – en svensk NHL-stjärna i 20-års åldern. Men livet over there är inte bara guld och gröna skogar. I sin blogg berättar hon nu om ett hemskt samtal hon fick i fredags.

Influencerprofilen och den tidigare "Big brother"-deltagaren Annica Englund, 29, flyttade nyligen till staden Calgary i Kanada. Anledningen till att hon lämnade Sverige är nämligen att Annica har träffat sitt livs stora kärlek.

Annicas pojkvän är en 24-årig hockeyspelare, och han spelar i ett NHL-lag. Det går riktigt bra för den svenska hockeyhunken – tidigare har Nyheter24 skrivit om hans rejäla miljonlön.

Hotade med domstol

I sin populära blogg så uppdaterar Annica sina läsare om livet i Kanada, och för det mesta är det alldeles underbart. Men i fredags hände något riktigt kusligt...

Annica fick nämligen ett telefonsamtal från en polis som kallade sig för David Miller. Han sa att Annica hade brutit mot flera regler i Kanada. Annica trodde att hon kanske hade råkat köra för fort, men det kändes ändå konstigt då hon varit noga med att hålla hastigheten. 

Polisen hade även frågor om hennes Social Security Number. Samtalet gjorde henne rädd.

Annica Englund
Annica Englund blev riktigt rädd av det obehagliga telefonsamtalet. Bildkälla: Stella Pictures.

Mannen på andra sidan luren bad även Annica om hennes adress.

"Så jag sa den… utan att tänka för jag blev ju så rädd", skriver Annica i sin blogg. Polisen sa att Annica skulle vara tvungen att komma in på förhör.

"Kommer jag inte dit så kommer dom till mig och vägrar jag så kommer jag hamna i rätten. Han sa “Annica, lyssna på mig väldigt noga nu. Ta fram penna och papper och skriv ner detta. Jag heter David Miller, det här är mitt nummer på min polisbricka. Det här ärendet kommer vi ta vidare…” sedan hörde jag liksom inte så mycket mer och samtalet bröts", skriver hon.

"Läskigt"

Annica berättar att hon blev väldigt chockad och hon skickade direkt ett sms till sin sambo. När hon försökte ringa upp polisen på numret han hade ringt ifrån så kom hon inte fram.

Sedan började hon klura lite mer kring det mystiska samtalet. När hon googlade numret insåg hon nämligen att det rörde sig om ett bedrägeri. Hon insåg att den man som hade kallat sig polis i själva verket var ute efter hennes kortnummer och att lura henne på pengar.

Annica fick sedan hjälp av sin sambos lag där de har säkerhetspersonal som kan stötta både lagspelarna och deras respektive.

Annica Englund
Annica Englund fick hjälp av sin sambos säkerhetseam som är anlitade av hans NHL-lag. Bildkälla: Stella Pictures.

"Trots att jag fattat att det var bedrägeri och även lagets security hade återkopplat och berättat vad det var så kändes det ändå lite läskigt. Jag hade liksom gett dom min adress och jag var hemma själv… Så jag låste in mig i sovrummet den kvällen och kollade film", skriver Annica.

Nu ska Annica och hennes sambo hålla utkik efter avvikande händelser, men hon tillägger att hon inte tror att det ska vara någon fara.

"Nu känns ju allt lugnt men sådant där slukar så mycket energi och det förstörde verkligen hela min fredagskväll", skriver hon i bloggen.