Måndag 19 Apr
Stockholm

Nu kan du köpa "Så mycket bättre"-huset på Gotland

Grå Gåsen på Gotland
Nu kan du köpa pensionatet Grå Gåsen på Gotland. Foto: Karl Melander/TT Bild

Om väggarna kunde tala. Det vackra huset i Burgsvik på det gotländska Storsudret har varit hem åt den svenska artisteliten under inspelningarna av "Så mycket bättre". Och nu kan huset bli ditt!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den som de senaste åren har följt TV4:s långkörare "Så mycket bättre" kan inte ha missat det vackra huset där programmet spelas in. Beläget i Burgsvik på det gotländska Storsudret ligger pensionatet Grå Gåsen.

Louise Hoffsten
Louise Hoffsten framför det vackra huset. Bildkälla: Karl Melander/TT Bild

Villan byggdes 1850 av engelsmannen G F Thomson och hans fru Stava, skriver pensionatet på sin hemsida.

Grå Gåsen
Pensionatet Grå Gåsen är nu till salu. Bildkälla: Paulmarken Holmberg/Objektvision

Carola fick sviten

Genom åren har artister som Lill Babs, Magnus Uggla, Orup, Carola, Petter, Andreas Kleerup, Ison & Fille och många fler avnjutit varandras tolkningar i "Så mycket bättre" i det härliga huset. Ibland har det även tagits ett dopp i den generösa poolen som hör till Patriciervillan.

Grå Gåsen
Sommartid kan det vara härligt med ett dopp i den generösa poolen. Bildkälla: Paulmarken Holmberg/Objektvision

Under inspelningen av "Så mycket bättre" så tilldelas artisterna varsitt rum, och vissa har haft högre krav än andra. Till exempel ville Amanda Jensen ha ett badkar och Schlagerstjärnan Carola behövde ett större rum än sina "Så mycket bättre"-kollegor. Hon fick då sviten. I en intervju med Aftonbladet berättade den exekutive producenten Martin Nygren om anledningen.

– Carola hade väldigt mycket grejer med sig... Vi försöker behandla alla på ett jämbördigt sätt. Men vissa artister har mer krav och andra mindre, sa han då.

Grå Gåsen
Huset uppfördes 1850. Bildkälla: Paulmarken Holmberg/Objektvision

Nu kan du köpa Grå Gåsen

När programmet inte har sänts så har det drivits ett populärt pensionat på gården – och nu kan det bli ditt. Japp, det stämmer – "Så mycket bättre"-villan är äntligen till salu.

Grå Gåsen
Även vintertid är Grå Gåsen otroligt mysigt. Tänk att koppla av därinne med en kopp varm choklad! Bildkälla: Paulmarken Holmberg/Objektvision

Förutom ett stycke svensk musik och tv-historia får den lyckliga ägaren 12 rum och en maxad boyta om 796 kvadratmeter. Utgångspriset är ännu inte känt.

Här på Objektvision kan du läsa mer om huset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela