Bianca Ingrossos bolag fälls för könsdiskriminering

Bianca Ingrossos bolag fick två stycken bilder anmälda. Det hela slutade med att Reklamombudsmannens gav en fällande dom.


2019 har minst sagt varit full rulle för Bianca Ingrosso, 24. Hon är ambassadör för flertalet företag, bland annat Puma och Ideal of Seden, spelar in Wahlgrens värld, arbetar med sina sociala medier samt driver sitt eget sminkmärke CAIA som titt som tätt släpper nya produkter

CAIA har gått med storvinst och fullkomligt gjort succé på svenska marknaden. 

Men nu har företaget hamnat i blåsväder, avslöjar E-handel.se.

Sveriges Kvinnolobby anmälde en annons för smink från Caia Cosmetics till reklamombudsmannen. Annonsen stod Bianca Ingrossos Beauty Icons AB, som äger Caia Cosmetics, för.

På ena bilden, som är tagen lite underifrån, syns en kvinna med särade ben i vita underkläder och skinnjacka. För mycket fokus på kvinnans kropp och för lite på det sminkade ansiktet, tyckte anmälaren som beskriver bilden som könsdiskriminerande, kränkande och sexistisk.

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures

Beauty Icons AB, bolaget bakom Caia Cosmetics. stod på sig och menade att kampanjen styrker och lyfter kvinnor.

”Varje kvinna i Sverige och i resten av världen ska ha rätt att få uttrycka självsäkerhet i sin egen sexuali­tet. Annonsören blir ledsen men främst oroad över hur kvinnor som säger sig företräda kvinnor försöker att begränsa deras rätt att uttrycka oss”, svarade bolaget, skriver E-handel.se.

Men Reklamombudsmannen håller inte med här och väljer just därför att ge en fällande dom.  

"Fram­ställ­ningen av kvinnan saknar en tydlig koppling till det läppstift som marknadsförs, och reklamen fram­ställer därför kvinnan på ett sätt som är nedvärderande för kvinnor i allmänhet", skriver RO. 

Utöver det fälls Beauty Icons AB för ytterligare en Facebookannons där en kvinna sitter framåtböjd på knä med särade ben framför en kaklad kamin och äter en godisrem. 

RO bedömer att kvinnan framställs som ett sexobjekt och att reklamen är könsdiskriminerande. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

2 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.