Tisdag 27 Sep
Stockholm

Här hyllas Greta Thunberg av prins Harry: "Alla behöver en Greta"

Prins Harry och svenska Greta Thunberg
Greta Thunberg hyllas av prins Harry. Foto:

Barack Obama, Arnold Schwarzenegger, Leonardo DiCaprio, drottning Silvia och U2-stjärnan Bono är bara några av de som har hyllat svenska Greta Thunberg. Nu får de sällskap av prins Harry som även han höjer Greta till skyarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Greta Thunberg, 16, har fullkomligen tagit världen med storm. Det har gått mer än ett år sedan hon inledde sin klimatstrejk i Stockholm – och nu är hon namnet på allas läppar. Hon har hyllats av världsnamn som Barack Obama, Angela Merkel, Dalai Lama, påve Franciskus och många fler.

Trots att Greta även väcker starka reaktioner från människor som inte håller med henne så får hon otroligt mycket stöd från andra kändisar – både svenska blytunga namn som drottning Silvia och internationella stjärnor.

Den 20 augusti 2018 inledde Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet. Här ser vi henne den 30 november 2018. Bildkälla: Hanna Franzén/TT Bild

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur bland annat hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, har hyllat svenskan. Nu väljer även Meghans make prins Harry att höja Greta till skyarna.

Under en gala på Royal Albert Hall i London så öste Harry beröm över Greta, skriver brittiska Telegraph. Harry sa från scen att Greta började med bara "en röst och ett plakat utanför den svenska riksdagen".

Prins Harry hyllade svenska Greta Thunberg i sitt tal under en välgörenhetsgala i London den 17 november 2019. Bildkälla:AP Photo/Matt Dunham/TT Bild

– Hon må bara ha varit en person i början, men hon hade en tro, ett uppdrag, och en önskan om att göra något inte bara för sig själv utan för alla – och nu så lyssnar hela världen, sa Harry och fortsatte:

– Vad du än drömmer om – varje land, varje samhälle, varje skola, alla kompisgäng, alla familjer behöver deras egna Greta – någon som kan leda vägen någon som är beredd att stå upp för vad de tror på, och visa hur mycket de bryr sig om människor i samhället runt dom, sa Harry vidare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Skämtet om Ebba Busch på "Barncancergalan": "Förlorare"

Publicerades: 2 timmar sedan

Netflix startar spelstudio i Helsingfors

Publicerades: 3 timmar sedan

Humorpris till Sven Melander och "Herr Talman"

Publicerades: 3 timmar sedan

Inget ryskt Oscarsbidrag

Publicerades: 3 timmar sedan

"Inte möjligt" att göra Nimis till byggnadsminne

Publicerades: igår 20:10

Drottning Margrethe får nordiskt språkpris

Publicerades: igår 17:54

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.