Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hannah och Magdalena Graaf var inlåsta av en man i flera dagar

- 22/11/2019, 16:37
Hannah och Magdalena Graaf

Hannah och Magdalena Graaf i "Skavlan".

SVT1

Det är i kvällens "Skavlan" som systrarna Hannah och Magdalena Graaf berättar om en fruktansvärt läskig händelse som inträffade när de var små barn. De blev inlåsta i ett hus av en man i flera dagar.

I kvällens "Skavlan" är systrarna Hannah, 41, och Magdalena Graaf, 44, på besök – och de berättar om en riktigt obehaglig händelse som inträffade när de var små. Vi gissar att det skedde i början av 80-talet.

En man var kär i systrarnas mamma Linda Bergling, 71, och han var fast besluten att visa både mamman och systrarna Graaf sitt nya hus.

– Så vi kom dit och det var ett hus. Med samma blommiga röda tapet i hela huset. Och samma heltäckningsmatta i rött i hela huset, berättar Hannah.

Hannah och Magdalena Graaf
Hannah och Magdalena Graaf gästar "Skavlan". Bildkälla: Stella Pictures.

Var inlåsta i flera dagar 

Mannen stängde sedan dörren och gav systrarna ett skräckbesked.

– Här ska ni bo. Nu är ni hemma, berättar Hannah att mannen sa.

Magdalena fyller i att mannen även sa att “nu är ni hemma flickor”.

– Jag tror att vi var inlåsta där i flera dagar va, berättar Magdalena.

Hannah säger att deras mamma bibehöll sitt lugn och uppmanade flickorna att inte vara rädda. Räddningen blev att en dammsugarförsäljare kom och knackade på hos mannen.

– Tack och lov att dom fanns på den tiden. Han räddade oss, säger Hannah.

"Skavlan" sänds i SVT1 ikväll 21.00.