Ilska mot Isabella Löwengrip
Ilska mot Isabella Löwengrip efter nya inlägget. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Ilska mot Isabella Löwengrip efter nya orden: "Helt ofattbart"

Isabella Löwengrips läsare är minst sagt rejält chockade efter Isabellas ord om livet efter krisen. "Vad lever du i för värld?", skriver en person medan en annan läsare kallar Isabellas beteende för "helt ofattbart".


För bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 29, så har det inte varit en lätt höst. Det har bland annat avslöjats att hon i många år har ljugit om statistik och det har även rapporterats om tidigare anställda i hennes bolag som mått fruktansvärt dåligt. Det ska bland annat handla om utfrysning och dåliga arbetsvillkor.

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv, berättade en tidigare anställd för SvD.

Skandalerna har avlöst varandra och detta har resulterat i att Isabella tvingats skära ner i bolag och avskeda mer än hälften av sin personal. 

Hon har även fått sälja sin 30-miljoners villa på Lidingö, säga upp lägenheten i New York och byta privatjet mot reguljärflyg.
Isabella Löwengrip har inte haft det lätt i höst. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Berättar om förändringen

En annan förändring för Löwengrip är att hennes "hemmateam" har tvingats gå – något som har blivit en stor omställning för Isabella och hennes två barn Sally, 4, och Gillis, 6.  

I sin blogg berättar Isabella om hur annorlunda hennes vardag är utan bland annat barnflicka, privat kock och städhjälp. Nu måste Isabella för första gången på flera år handla mat själv och sköta saker så som disk och tvätt.

Isabella Löwengrips blogginlägg om hennes nya vardag upprör läsarna. Bildkälla: Stella Pictures.

Isabella beskriver sina barn som väldigt hjälpsamma och att de vuxit av förändringen.

"Gillis och Sally säger ibland till varandra ”Nu måste vi faktiskt hjälpas åt eftersom vi inte har en nanny längre”, skriver Isabella.

Men det finns ett orosmoln på himlen.

"Så länge de inte blir sjuka tror jag nog att det kommer att gå rätt bra, men skulle tillexempel en maginfluensa inträffa så vet jag inte vad jag gör. Jobbet kräver min tid i krisen men jag antar att det hade löst sig det med", skriver Isabella bland annat.

Om Isabella Löwengrips barn blir rejält sjuka så vet hon inte vad hon ska ta sig till. Bildkälla: Stella Pictures.

"Vad lever du i för värld?!"

Isabellas inlägg har nu väckt otroligt starka reaktioner från läsarna. Många menar att det känns väldigt världsfrånvänt att inte klara att sköta ett hushåll utan extern hjälp.

"Herregud, alla tar hand om sina barn, lagar mat, handlar, städar, tvättar det kallas sunt förnuft och något man har lärt sig från början. Hur kan du ens skriva detta inlägg?"

"Helt ofattbart att fyra personer jobbade för att ha hand om en vuxen samt två barn varannan vecka"

"Men herregud!? Du har det riktigt tufft när du får laga frukost själv… Vad lever du i för värld? Du må ha kommit ner på jorden en liten bit efter ”krisen”(=ditt ljugande) men du har en bra bit kvar."

"Du är liksom inte den första ensamstående mamman som måste pussla för att få livet att gå ihop. Skrämmande att en entreprenör som du är så verklighetsfrånvänd…"

"Stackars rika flicka som måste leva mer normalt!!!!!!"

"Hoppas verkligen att folk förstår när de läser inlägg som det här att du inte har förändrats ett dugg av ”krisen”. Du är inte mer ödmjuk eller mer ”vanlig” nu, exakt samma provokationer som du alltid kört med".

Isabella Löwengrip har ännu inte svarat på kritiken.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!