Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pernilla Wahlgrens första ord om fortkörningen: "Ganska skönt"

- 02/12/2019, 13:49 -

Artisten Pernilla Wahlgren har förlorat sitt körkort efter att ha kört på tok för fort. Nu kommentarer hon det hela för första gången – och lovar att i fortsättningen hålla hastigheten.

Det var i fredags som det stod klart att den folkkära artisten Pernilla Wahlgren, 51, har förlorat sitt körkort.Detta efter att hon körde 108 kilometer i timmen – på en 70-väg.

Det var inte heller första gången som Pernilla körde för fort. I december förra året åkte hon fast i en fortkörningskontroll när hon brassade på i 91 kilometer i timmen på en 70-väg.

Enligt Transportstyrelsen var det en allvarlig överträdelse och en varning hade inte räckt. Därför blir alltså Pernilla utan körkort i två månader.

Pernilla Wahlgren
Det var i oktober som Pernilla Wahlgren åkte för fort – och förlorade sitt körkort. Bildkälla: Stella Pictures.

"Ganska skönt att slippa..."

I sin blogg berättar nu Pernilla mer om händelsen.

"Det var en tidig lördagsmorgon och jag körde i Lidingö-tunneln (som vi kallar den för) och det var så gott som ingen trafik. Jag kom upp i för hög hastighet, och just denna morgon stod polisen med laser inne i tunneln och mätte min hastighet på plats", skriver hon i sin blogg.

Pernilla skriver att man såklart inte ska köra för fort men då hon körde i en tunnel där inga gående människor fanns så är det "lätt att man kör lite fortare än tillåtet".

"Nu var det det jag gjorde och jag får stå mitt kast", skriver hon.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren berättar att hon har klarat sig bra utan körkort. Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla berättar att det har funkat bra utan körkort. Hon har istället fått skjuts av vänner och får ta en taxi när det krisar.

"Det har inte gått någon nöd på mig. Det har varit ganska skönt att slippa leta parkeringsplats om jag ska vara ärlig…!", skriver hon vidare i sin blogg.

Lagom till Lucia får Pernilla tillbaka sitt körkort, och hon lovar nu att hålla hastigheten bättre.