Pernilla Wahlgren
1 av 2
Pernilla Wahlgren har förlorat sitt körkort. - Foto: Stella Pictures
Pernilla Wahlgren har torskat sitt körkort
2 av 2
Pernilla Wahlgrens första ord efter fortkörningen. - Foto: Stella Pictures, bilden är ett montage.

Pernilla Wahlgrens första ord om fortkörningen: "Ganska skönt"

Artisten Pernilla Wahlgren har förlorat sitt körkort efter att ha kört på tok för fort. Nu kommentarer hon det hela för första gången – och lovar att i fortsättningen hålla hastigheten.


Det var i fredags som det stod klart att den folkkära artisten Pernilla Wahlgren, 51, har förlorat sitt körkort.Detta efter att hon körde 108 kilometer i timmen – på en 70-väg.

Det var inte heller första gången som Pernilla körde för fort. I december förra året åkte hon fast i en fortkörningskontroll när hon brassade på i 91 kilometer i timmen på en 70-väg.

Enligt Transportstyrelsen var det en allvarlig överträdelse och en varning hade inte räckt. Därför blir alltså Pernilla utan körkort i två månader.

Det var i oktober som Pernilla Wahlgren åkte för fort – och förlorade sitt körkort. Bildkälla: Stella Pictures.

"Ganska skönt att slippa..."

I sin blogg berättar nu Pernilla mer om händelsen.

"Det var en tidig lördagsmorgon och jag körde i Lidingö-tunneln (som vi kallar den för) och det var så gott som ingen trafik. Jag kom upp i för hög hastighet, och just denna morgon stod polisen med laser inne i tunneln och mätte min hastighet på plats", skriver hon i sin blogg.

Pernilla skriver att man såklart inte ska köra för fort men då hon körde i en tunnel där inga gående människor fanns så är det "lätt att man kör lite fortare än tillåtet".

"Nu var det det jag gjorde och jag får stå mitt kast", skriver hon.

Pernilla Wahlgren berättar att hon har klarat sig bra utan körkort. Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla berättar att det har funkat bra utan körkort. Hon har istället fått skjuts av vänner och får ta en taxi när det krisar.

"Det har inte gått någon nöd på mig. Det har varit ganska skönt att slippa leta parkeringsplats om jag ska vara ärlig…!", skriver hon vidare i sin blogg.

Lagom till Lucia får Pernilla tillbaka sitt körkort, och hon lovar nu att hålla hastigheten bättre.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.