Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gunilla Persson stöttar dottern Erika: "Inte okej"

- 02/12/2019, 17:23

Nu väljer Gunilla Persson att ännu en gång stötta sin dotter Erika, 17. Detta efter att Erika har mötts av kritik och elaka ord för sina bikinibilder.

Det är i sin blogg som den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson, 60, visar upp sina gamla modellbilder. Under början av 80-talet hade Gunilla kontrakt med de ansedda agenturerna Ford Models och Elite Model Management. 

Under sin modellkarriär gjorde Gunilla bland annat reklam för det italienska lyxmärket La Perla som är kända för sina exklusiva underkläder. Gunilla prydde även omslag för magasin som Harpers Bazaar.

Utsatt för nättroll 

Gunillas dotter Erika Persson, 17, har ärvt sin mammas långa ben och modellutseende. På Instagram har Erika över 44 000 följare och då och då lägger Erika ut bikinibilder på sig själv. Något som inte alla kan hantera – Erika har fått flera elaka kommentarer. 

Erika Persson
På Instagram har Erika Persson över 44 000 följare. Bildkälla: Instagram/erikaperss0n

På Instagram svarade Erika på kritiken.

"Jag hoppas att alla vuxna kvinnor som kallar mig för "hora" i kommentarsfältet blir riktigt upprörda över det här. Sluta sexualisera tonårstjejer i bikini! Vi lägger inte ut bilder för att få uppmärksamhet från män. Den enda anledningen till att vi gör det är för att vi känner för det!", skrev Erika då.

"Verkligen inte okej"

Nu försvarar Gunilla sin dotter. I sin blogg skriver Gunilla mer om hur hon ser på Erikas Instagrambilder.

"Jag gjorde många baddräkts jobb och reklam for underkläder därför tycker jag inte att det ar så märkvärdigt då Erika sätter ut bilder på sig själv i baddräkt. Hon blir kritiserad av vissa och det är verkligen inte okej", skriver Gunilla.

Gunilla och Erika Persson
Gunilla stöttar sin dotter Erika Persson. Bildkälla: Instagram/thegunilla

Gunilla tror även att Erika har goda chanser att lyckas som professionell fotomodell, men skriver att Erika just nu koncentrerar sig på att få riktiga toppbetyg på gymnasiet.

Är du mer nyfiken på Erika? I klippet ovan får du koll på 5 saker du kanske inte visste om Erika!